Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Rozhodla efektivita

Tisková konference s trenérem Václavem Kotalem po prohře s Plzní

Sdílet

Trenér Václav Kotal na nezvyklé on-line tiskové konferenci zhodnotil utkání s Plzní. Můžete si přečíst, co na ní zaznělo a podívat na rozhovor, který po utkání poskytl pro Sparta TV.

KOTAL | Vstup do utkání se nám nepovedl

Trenére, udělal jste několik změn v sestavě. Jak se vám výkony hráčů líbily?
K té sestavě jsme se rozhodli podle toho, jak jsme sledovali Plzeň. Chtěli jsme to vyřešit tím, že bude hrát Hancko levého obránce. Krok nám vyšel v tom, že hrál dobře. Tím pádem musel nastoupit Costa. Lischka je zraněný a z toho pohledu moc jiných řešení nebylo.
Jak podle vás mohlo pomoct umělé fandění?
Já myslím, že kulisa je důležitá. V tichu není typické fotbalové prostředí. K fotbalu atmosféra patří a hráčům to dle mého názoru nevadí. Nevím, jestli to vnímají nebo ne.
Kde podle vás byla hlavní chyba?
Plzeň je silné mužstvo. Bylo to o prvním gólu. Povedlo se to Plzni. Mohla hrát ze zabezpečené obrany a na protiútok. My jsme šli do rizika. Za stavu 0:1 jsme měli několik příležitostí, z kterých jsme mohli vyrovnat. Do druhého poločasu jsme šli s deficitem. Pak už jsme šli do rizika. Podařilo se nám snížit a měli jsme i další příležitosti. Rozhodla efektivita. V tom byla Plzeň lepší.
Jak si vysvětlujete, že Plzeň po dlouhé pauze vypadala fotbalověji?
Musím respektovat kvalitu Plzně. Má konsolidovanou sestavu, hráči o sobě vědí. Reagujeme tak, jak reagujeme. Zranil se nám dlouhodobě Lischka a vypadli další hráči. Hrajeme s ním, co máme na postech, které máme. Respektuji kvalitu soupeře. Přesto si myslím, že jsme prohrát nemuseli. Plzeň ale vypadala organizovaněji. Bohužel, je to fotbal.
Nabývá na ještě větší důležitosti domácí pohár, co se týče pohárové účasti v příští sezoně?
Další utkání nás čeká v neděli a na nic nerezignujeme. Je tam otázka čtyř až pěti bodů. Chceme každé utkání vyhrát. Nepřemýšlíme tak, že bychom něco vypouštěli a připravovali se jen na pohár. To neexistuje.
Jak na tom byl zdravotně Krejčí?
Podle zpráv našeho realizačního týmu byli všichni hráči, kteří nastoupili, zdraví. Žádný zdravotní problém tam nebyl.
Na jaké umístění může Sparta podle vás dosáhnout?
Jdeme zápas od zápasu. Během jedenácti dnů, máme čtyři zápasy. První jsme prohráli, další tři máme. Budeme se snažit v každém utkání udělat maximum a uvidíme, na jaké postavení to bude stačit. Ztrácí všechna mužstva. Žádnému se nevyhne, že by neztratilo žádné body.
Může být našlapaný program výhoda? Na porážku se dá rychle zapomenout.
Pokud se dokážeme z porážky poučit, a podáme lepší výkon, tak ano. Porážky k fotbalu patří. Důležité je se poučit. Neviděl jsem statistiky, pak to mohu hodnotit.

Další novinky