Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Seron bere bronz z MČR ve FIFĚ

Hráč týmu Sparta eSports - ENTERPRISE vyhrál v utkání o třetí místo Mistrovství České republiky ve hře FIFA 23

Sdílet

Na konci dubna se v pražské Playzone Aréně konalo oficiální Mistrovství České republiky ve hře FIFA 23. Sparta, jakožto historicky první fotbalový klub u nás, který vstoupil do esportu, měla v turnaji hned tři kvalifikované hráče. Ti se museli probojovat sérií kvalifikačních turnajů, ze které vzešla finálová šestnáctka.
Seron, Emerickson a Caster byli pořadateli rozlosování do skupin po 4 hráčích, přičemž z každé následně nejlepší dva postoupili do playoff, tedy do TOP8. Caster se představil ve skupině A, vyhrál dva zápasy a o jediný gól nestačil pouze na pozdějšího vítěze celého turnaje Matejse, což mu zajistilo místo ve vyřazovací části. Seron a Emerickson byli nalosování do stejné skupiny, kterou byla skupina D. Oba hráči vyhráli dva zápasy a prohráli jeden, což ve skupinové matematice znamená postup. Vzájemné poměření sil dopadlo lépe pro Serona, který Emericksona přestřílel o 5 gólů a zajistil si tak lepší výchozí pozici do vyřazovací části. Sparta eSports - ENTERPRISE tedy měla nejpočetnější zastoupení v playoff - tři hráče z osmi a stoprocentní úspěšnost postupu ze skupin.
Do prvního zápasu playoff nastoupil Emerickson proti pozdějšímu vítězi turnaje Matejsovi. Hra už snad nemohla být vyrovnanější. Za stavu 4:4 do rozhodnutí nestačila základní doba ani nastavení, a tak se šlo do pokutových kopů. V nich bohužel štěstí našemu hráči nepřálo a s turnajem se rozloučil. Na protilehlé straně pavouka na sebe narazil zbytek našeho týmu, tedy Seron a Caster. Tento zápas byl rovněž velmi vyrovnaný, ale Seron v závěru rozhodl o svém postupu, když vstřelil rozhodující branku na skóre 5:4. Caster tak, stejně jako Emerickson, skončil v nejlepší osmičce turnaje.
Seron postoupil do semifinále, kde na něj čekal obávaný soupeř Marioso. Tento duel si vyloženě zasloužil dojít až do penalt, jelikož se zápas během základní herní doby i prodloužení přelíval ze strany na stranu a oba hráči předvedli neuvěřitelný výkon. Podobně jako Emerickson, ani Seron tentokrát neměl potřebné štěstí a penaltový rozstřel prohrál. Seron si ale spravil chuť v zápase o třetí místo, kde porazil Totika z FC Baník Ostrava eSports poměrem 6:4 a z mistrovství si domů přivezl bronzovou medaili.
Pocity jsou smíšené. Myslim si, že jsem na finále měl, ale penalty jsou loterie, kterou v poslední době prohrávám. Každopádně 3. místo na MČR bude postupem času úspěch. Jsem rád, že jsem našemu týmu zajistil místo na stupních vítězů. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří fandili a podporovali mě v chatu a na sociálních sítích. Doufám, že příští MČR bude naše.” dodává Seron k třetímu místu. 

Sdílet

    Další novinky