Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-13

Skvělé turnajové úspěchy týmů U7, U9, U10 a U13

U10 a U13 rozšířily sbírku vítězných trofejí

Sdílet

Kategorie U7, U9, U10 a U13 měly během uplynulých dnů na plánu účast na turnajích. Všechny sparťanské týmy předvedly skvělé výkony, které je dostaly až na stupně vítězů. U10 a U13 přitom rozšířily naši sbírku vítězných trofejí. Více o všech akcích se dozvíte v textu.
U13
Kuřim byl destinací finálového turnaje nejstarší kategorie v rámci PLANEO CUPu.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Kuřim 1:0
Gól ACS: Hašler.
AC Sparta Praha – FK Neratovice-Byškovice 3:0
Góly ACS: Babiar, Tůma, Hašler.
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 1:1
Gól ACS: Hašler.
AC Sparta Praha – Slezský FC Opava 1:0
Gól ACS: Kapusňák.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:1
Góly ACS: Tůma, Malý.
Sparťané dosáhli v základní části čtyři výhry a remízu při skóre 8:2 a z prvního místa postoupili do zlaté skupiny, kam se jim přenesl výsledek s Baníkem.
Zlatá skupina: 
AC Sparta Praha – SK Petřín Plzeň 2:0
Góly ACS: Hašler, Bayer.
AC Sparta Praha – FK Teplice 1:0
Gól ACS: Malý.
AC Sparta Praha – SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:0
AC Sparta Praha – FK Jablonec 1:0
Gól ACS: Tůma.
AC Sparta Praha – FK Pardubice 1:0
Gól ACS: Tůma.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:0
Gól ACS: Babiar.
Závěrečná část nám vyšla na výbornou, když jsme v ní ani jednou neinkasovali a s výjimkou remízy s Kroměříží jsme dotáhli všechny souboje do vítězného konce a stali se tak celkovými vítězi Poháru mládeže FAČR v kategorii U13!
Nominace Sparty: Procházka, Keseli – Macháček, Sojka, Štěpnička, Rumanský, Malý, Babiar, Kapusňák, Macků, Tůma, Bayer, Hašler.
Konečné pořadí:
  1. AC Sparta Praha
  2. SK Dynamo České Budějovice
  3. FK Pardubice
  4. FC Baník Ostrava
  5. SK Petřín Plzeň 
  6. SK Hanácká Slavia Kroměříž
  7. FK Teplice
  8. FK Jablonec
Trenér Jan Šabacký hodnotí PLANEO CUP: „Na finálovém turnaji nebyl ani jeden ze zápasů jednoduchý. Formát 7+1 a malé brány srovnávaly technické rozdíly mezi týmy. Do turnaje jsme vstoupili vyrovnaným utkáním s domácím družstvem, kde nás podržel brankář a vzápětí kluci vstřelili rozdílovou branku. V tu chvíli z nich spadla nervozita a v každém dalším zápase šli za vítězstvím. Po sobotním dni jsme postoupili z prvního místa do zlaté skupiny a měli 3 body k dobru z utkání proti Baníku Ostrava.
Neděle pro nás začala dobře – jednoznačná výhra nad dobře hrajícím Petřínem Plzeň tým trochu uklidnila. Další zápas jsme nepustili Teplice do vyložené brankové příležitosti a my naopak využili jednu z našich šancí na skórování. Proti skvělému ročníku ze Slavie Hanácké Kroměříž se hrál vyrovnaný duel, šancí moc nebylo, a proto přišla druhá remíza v turnaji. Následně kluci už nepolevili a došli si za trofejí! I když například v utkání s Jabloncem stálo při nás i trochu štěstí. O našem vítězství na akci rozhodl až poslední zápas s Dynamem České Budějovice. Souboj prvního s druhým v průběžné tabulce naši kluci zvládli skvělým týmovým pojetím. Brzy jsme se dostali do vedení, další šanci nevyužili a pečlivě jsme bránili nebezpečné akce soupeře, hlavně po rohových kopech a centrech ze strany hřiště.
Jsem na kluky obrovsky hrdý, že tento turnaj takto zvládli. Myslím, že na svůj poslední PLANEO CUP budou vzpomínat jen v dobrém a všichni si zaslouží veliký kredit za oba dny. Nakonec vyhrál zaslouženě tým, který celý turnaj nepoznal jedinou porážku.“
U10
Desítka vycestovala do Karlových Varů na kvalitně obsazený mezinárodní Orlen Cup. V sedmičlenné skupině narazila na celky ze Slovenska, Česka, Dánska, Německa a Lotyšska.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 1:0
AC Sparta Praha – FC Zlín 3:0
AC Sparta Praha – FK Ventspils 1:0
AC Sparta Praha – Gentofte FA 1:1
AC Sparta Praha – 1. FC Union Berlín 4:0
AC Sparta Praha – OFS Karlovy Vary U10/11 5:0
Vstup do turnaje nám vyšel skvěle, když jsme zvítězili v prvních třech zápasech a navíc neinkasovali. Sice pak přišla remíza s Gentofte, ale následně jsme jasně vyhráli závěrečné dvě utkání a z první příčky postoupili do zlaté skupiny.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FC Slavia Karlovy Vary U10/U11 3:0
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 2:0
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:1
AC Sparta Praha – Wisla Krakov 0:0
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:1
AC Sparta Praha – Gentofte FA 2:1
Neporazitelnost jsme si dokázali udržet i ve druhé fázi turnaje. Opět z toho byly samé výhry s výjimkou remízy s polskou Wislou. A právě Krakov skončil za námi o tři body v tabulce, což znamenalo, že se spolu ještě jednou setkáme v superfinále o absolutního šampiona.
Superfinále:
AC Sparta Praha – Wisla Krakov 2:0
Na rozdíl od skupiny, tak v závěrečném souboji jsme už zvítězili a obsadili fantastické první místo! Aby toho nebylo málo, tak Martin Kůtek byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.
Konečné pořadí:
  1. AC Sparta Praha
  2. Wisla Krakov
  3. Gentofte FA
Nominace Sparty: Češka, Dočkal, Hroník, Kadlec, Křivák, Kůtek, Matura, Psota, Růžička, Straka.
Trenér Adam Gaisler hodnotí Orlen Cup: „Na turnaji jsme se prezentovali na výbornou. Odehráli jsme skvělá utkání proti silným soupeřům z několika zemí. V rámci obou hracích dnů byla po celou dobu cítit velká týmovost a touha turnaj ovládnout. Z herního hlediska jsme zvládli veškerá utkání a za celou dobu jsme neokusili chuť porážky, proto si myslím, že kluci tuto akci vyhráli naprosto zaslouženě. Pro všechny naše hráče se jednalo o skvělou zkušenost, která byla zakončena tím nejpozitivnějším způsobem. Kluci si zaslouží velkou pochvalu a jsem rád, že jsme to vše společně oslavili.“
U9
U9 se představila na 40. ročníku memoriálu Štěpána Maruše v Okříškách. Turnaje se zúčastnilo dohromady 16 týmů z Česka a Slovenska, které byly rozděleny do dvou skupin. Sparťané nastoupili v první fázi turnaje kromě českých družstev také proti tím slovenským.
Celou základní skupinu jsme se prezentovali dominantní hrou, technickou i taktickou vyspělostí a dobrým zakončením. Skupinu jsme vyhráli bez jediného zaváhání, kdy pro nás nejtěžším soupeřem byl tým 1.FC Slovácko, který nás místy dostával pod tlak velmi dobrým a agresivním napadáním.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 8:2
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 4:3
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 5:1
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 10:1
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 2:0
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 10:1
AC Sparta Praha – FC Petržalka 13:1
Po základní skupině následovala finálová, do které se dostaly vždy dva nejlepší týmy. Mimo nás tedy ještě Zbrojovka Brno, Slovan Bratislava a Slavie. Ze první fáze turnaje se nám přenesl výsledek se Zbrojovkou 5:1.
Do zápasu se Slavií jsme vstoupili úspěšně, když jsme se brzy ujali vedení a do půlky utkání jsme dominovali a vedli 3:0. Slavia však zkomplikovala vývoj duelu zvýšením tempa a dokázala snížit na konečných 3:2.
Ve finále jsme narazili na soupeře z Bratislavy. Slovan měl vysoké, silné a rychlé hráče. V tomto klání jsme bohužel prohráli 3:5 a skončili tak na celkovém druhém místě.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 4:3
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 3:5
Konečné pořadí:
  1. ŠK Slovan Bratislava
  2. AC Sparta Praha
  3. FC Zbrojovka Brno
  4. SK Slavia Praha
U7
Nejmladší sparťanská kategorie se zúčastnila turnaje v německém Eberswalde. Naši kluci se rozdělili na dvě party a startovali v různých skupinách.
Sparta bílá
Nominace: Nápravník, Kotora, Samec, Samuel, Halaburda.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Harburger SC 5:0
AC Sparta Praha – 1. FC Wilmersdorf 5:0
AC Sparta Praha – FV Preussen Eberswalde 2:2
AC Sparta Praha – BFC Dynamo 9:0
AC Sparta Praha – VFB Hohenleipisch 1912 4:1
Sparťani zvládli první část turnaje na jedničku, když dosáhli 4 výhry a 1 remízu. Následoval tak postup do zlaté skupiny.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – Berliner AK 07 4:2
AC Sparta Praha – FC 98 Henningsdorf 4:1
AC Sparta Praha – Tennis Borussia Berlín 2:4
AC Sparta Praha – Soccer For Kids Drážďany 4:3
AC Sparta Praha – FV Preussen Eberswalde 2:2
Ve finále jsme zaznamenali po jedné prohře a remíze a zbytek utkání vyhráli. Výsledkem toho byla konečná 2. pozice.
Hned tři hráči ACS dostali po konci akce ocenění. Antonín Halaburda a Sebastián Nápravník byli vyhlášeni nejlepšími hráči a Filip Samec jako nejlepší gólman akce.
Sparta rudá
Nominace: Kratochvíl, Magomedov, Beneš, Zavadil, Vomáčka, Skřivan.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Schwedt 02 7:0
AC Sparta Praha – Concordia Hamburg 0:2
AC Sparta Praha – FSV Schorfheide Joachimsthal 7:0
AC Sparta Praha – Soccer For Kids Drážďany 3:4
AC Sparta Praha – Tennis Borussia Berlín 1:6
Bilance dvě výhry a tři prohry znamenala pokračování na turnaji ve stříbrné skupině.
Stříbrná skupina:
AC Sparta Praha – Hamburger SV 1:5
AC Sparta Praha – 1. FC Wilmersdorf 2:4
AC Sparta Praha – SC Staaken 1919 2:3
AC Sparta Praha – VFB Hohenleipisch 1912 1:2
AC Sparta Praha – Concordia Hamburg 1:4
Rudí sparťané obsadili konečné 12. místo.
Trenér Jan Lanhaus hodnotí akci: „Jsem moc rád za skvělé reprezentování nejen našich hráčů, ale i celého realizačního týmu na první větší zahraniční akci kategorie U7. Všichni působili jako tým, a to je pro mě jako trenéra v kolektivním sportu to nejdůležitější. Kluci se nezalekli velké výzvy v rámci výjezdu na zahraniční turnaj a předváděli skvělé individuální momenty, které je trenéři učí v rámci tréninkového procesu. Moc děkujeme rodičům za přízeň a podporu v rámci celého víkendu.“

Další novinky