Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

InformaceMuži A

Soupeř se nám přizpůsobil

Brian Priske po 310. derby

Sdílet

Trenér Brian Priske hodnotil na pozápasové tiskové konferenci průběh 310. derby. Po bezbrankové remíze hovořil například o obrazu hry, současné formě týmu nebo červené kartě pro Angela Preciada.

PRISKE | Soupeř se nám přizpůsobil

O první ztrátě bodů v domácím prostředí
Jsem zklamaný, že jsme dnes nevyhráli. Myslím, že to byl náročný zápas, především z taktického hlediska. Trochu nás překvapili, že nechali veškerou iniciativu na nás a zatáhli se níž. O to těžší to pak v utkáních s takovými soupeři bývá, museli jsme je otevřít a dostat se mezi jejich řady. Bylo znát, že na nás dnes dolehl náročný program. Chyběla nám trocha energie a síly, i v důsledku středečního derby. Někdy jsme proto v koncovce nedělali vhodná rozhodnutí. V některých utkáních, což platí i pro to dnešní, ale musíte být spokojeni i s druhým nejlepším výsledkem. Soupeř nám dnes svou změnou taktiky vyjádřil respekt, přenechal nám iniciativu a trochu se přizpůsobil, což se v předešlých derby, které jsem tady zažil, nestalo. Vždy aktivně napadal a hrál po celém hřišti jeden na jednoho.
O vyloučení Angela Preciada a jeho ztrátě pro další zápasy
Beru to zkrátka tak, jak to je. Když nám některý z hráčů chybí, musí se pak ukázat ti, kteří jsou zrovna dostupní. Angelo teď hrál velmi dobře, takže to pro nás samozřejmě není šťastná zpráva. O své místo se teď ale bude muset přihlásit někdo jiný. Co se týče toho incidentu, nemyslím si, že to byl nějaký šílený zákrok, nebo tvrdá rána, ale Angelo svým chováním dal rozhodčímu šanci ho vyloučit. Jeho rozhodnutí pak musíme respektovat. Zároveň chci říct, že rozhodčí dnes obecně odvedl dobrý výkon, hru měl pod kontrolou a působil sebevědomě. Je to příklad toho, jak by mělo být náročné utkání ze strany rozhodčích řízeno.
O střídání Filipa Panáka a výkonu Asgera Sørensena
Filip Panák trochu cítil o poločase bolest v lýtku, takže jsme se rozhodli pro jeho střídání. I z toho důvodu, že jsme v Asgerovi měli na lavičce čerstvou sílu. Hrál dobře, dokázal vybalancovat svůj výkon z ofenzivního i defenzivního pohledu. Odehrál dobrý druhý poločas, utkání měl pod kontrolou.
O dobré formě a sebevědomím před Liverpoolem
Jsme teď v pohodě, ale utkáme se s jedním z nejlepších klubů v Evropě. Liverpool má sice náročný program, ale myslím, že náš souboj to příliš neovlivní. I u nás je situace podobná. Jde však o fotbal, může se stát cokoliv. Určitě do zápasu nejdeme jako favoriti, ale víme, že doma na Letné dokážeme často předvádět něco extra. Hráči se na srovnání těší, neberou to jen jako zážitek, ale především jako výzvu. Naším úkolem je připravit kluky tak, aby se předvedli v co nejlepším světle.
O myšlenkách na Liverpool v roli hráče i trenéra
Popravdě nedokážu říct, jak se hráči cítí, můžu se ale domnívat. Je to pro nás všechny velký zápas a velká výzva. Liverpool – ikonický tým, ikonický klub s ikonickým stadionem. Naši hráči jsou ale profesionálové. Jsme tu všichni od toho, abychom odváděli svou práci a vyhrávali. Máme před sebou dva zápasy proti skvělému týmu, ale musíme se, se vším respektem k soupeři, pokusit hrát naší hru a postoupit. Pokud si někdo chce zápas na Anfieldu užít, může si koupit vstupenku, nebo tam vyrazit třeba po skončení kariéry. Liverpool je velký favorit, ale my uděláme vše proto, abychom byli úspěšní.

Další novinky