Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Sparťanské poštovní známky

Sparta při příležitosti 130. výročí vydává oficiální ceninu ČR

Sdílet

AC Sparta Praha se jako první fotbalový klub v Praze rozhodla u příležitosti 130. výročí svého založení vydat vlastní poštovní známky. Jedná se o oficiální ceninu České republiky, kterou lze samozřejmě použít jak k běžné úhradě poštovních služeb, tak ke sběratelským účelům.
Známky AC Sparta Praha byly pečlivě připraveny plně v režii klubu a ve spolupráci s Českou poštou a prestižním filatelistickým klubem PPCP (Prestige Philately Club Prague). Jejich zhotovením byla pověřena tiskárna v Hradišťku, která se jako jediná pyšní titulem Státní tiskárny cenin a realizuje tisk veškerých oficiálních poštovních známek České republiky.
Náklad poštovních známek AC Sparta Praha je velmi nízký. Celkově bylo vytištěno pouhých 440 archů po 25 známkách, přičemž s ohledem na početnou fanouškovskou sparťanskou základnu a očekávaný velký zájem o vlastnictví této rarity, bude většina archů roztrhána na jednotlivé známky, resp. pásky po 5 a rozprodána.
Pouze pár desítek kompletní tiskových listů - archů bude nabídnuto ke koupi těm nejvěrnějším ze Sparťanů, partnerům klubu a těm, díky kterým je AC Sparta Praha nejlepší a nejúspěšnější fotbalový klub v celé historii naší republiky.
„Unikátem je i skutečnost, že logo AC Sparta Praha je vůbec poprvé ve své i poštovní historii vyobrazené na poštovní známce,“ řekl právník AC Sparta Praha a vášnivý filatelista Marek Šmejkal.
 
 
Pořídit si můžete i celý arch, jeho cena však z důvodů vysoké sběratelské hodnoty mnohonásobně převyšuje hodnotu nominální. Celý arch je k objednání na e-mailové adrese: legal@sparta.cz (Všechny archy jsou momentálně rezervovány. O případném opětovném uvolnění do prodeje vás budeme informovat)
 
Pásky po pěti známkách najdete ve fanshopu nebo také na výše zmíněné e-mailové adrese.
 
1 / 12

Další novinky