Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Spartu posílí Jakub Uhrinčať

Dvaadvacetiletý slovenský obránce přichází na Letnou z Bánské Bystrice

Sdílet

Novou posilou Sparty se stává Jakub Uhrinčať, který přichází do Sparty z Bánské Bystrice na hostování do konce sezony s opcí na trvalý přestup. Dvaadvacetiletý slovenský obránce se připojí k našemu B-týmu.
„Jakub hrál poslední dva roky pravidelně slovenskou nejvyšší soutěž a dokázal se kontinuálně zlepšovat. Líbí se nám jeho typologie a má potenciál, proto ho přivádíme. V tuto chvíli přichází do našeho B-týmu, kde dostane příležitost navyknout si na naše požadavky,“ řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.
Odchovanec MFK Dukla Bánská Bystrica patřil mezi členy základní sestavy tohoto klubu. V posledních dvou sezonách se právě v dresu Dukly objevoval v nejvyšší slovenské soutěži. Za toto období si připsal 44 ligových startů s bilancí tří vstřelených branek a jedné asistence.
„Cítím se skvěle. Dostal jsem příležitost být součástí největšího klubu v České republice a už se nemůžu dočkat momentu, kdy vyběhnu na trávník. Přicházím s pokorou, vím, že se nejprve musím aklimatizovat a poznat kluky v týmu,“ uvedl talentovaný obránce.
Minulý ročník zakončil společně se svým týmem na šesté příčce dvanáctičlenné soutěže. V polovině této sezony se poté Bánská Bystrica nachází na čtvrté pozici. Zde se udržela i díky domácímu vítězství 3:1 v posledním souboji s Žilinou, druhým týmem slovenské ligy.
Podzimní část aktuálního ročníku Jakuba zastihla v dobré formě. Zařadil se mezi nejlepší hráče soutěže ve vyhraných defenzivních duelech a počtu zachycených přihrávek. Pouze jeden hráč jej pak překonal ve statistice úspěšných obranných akcí.
Během své kariéry nastupoval převážně na pozici středního obránce. Jakožto defenzivní univerzál se objevil i na dalších postech. Kromě obou krajů obrany a středu zálohy vyzkoušel také levou, či pravou stranu zálohy. 
Uhrinčať je aktivní i mimo kariéru profesionálního fotbalisty. Po dokončení bakalářského titulu pokračuje v dálkovém studiu informatiky i v magisterském programu. Ve volném čase se pak na Slovensku zároveň stihl věnovat trénování dětí v přípravce.
Vítej ve Spartě, Jakube!

Další novinky