Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Špit a Bičík trenéry gólmanů

Dva bývalí brankáři ACS jsou novými členy realizačního týmu

Sdílet

Na práci Maria Galinoviće, který na vlastní žádost skončil v pozici trenéra brankářů, naváže dvojice bývalých gólmanů ACS. Novými členy realizačního týmu se zodpovědností za rozvoj brankářů jsou Michal Špit a David Bičík.
„Po velmi dobrých zkušenostech z minulosti s duem Galinović – Zítka jsme chtěli znovu sestavit dvojici trenérů brankářů. Pro rozvoj gólmanů v tréninkovém procesu je to důležité. David Bičík má velký drajv, zkušenosti z hráčské kariéry chce promítnout do trenérské dráhy. Zároveň ví, že se ještě musí učit. Michal Špit si poctivou prací vybudoval obraz odborníka na práci s brankáři, dostali jsme na něj i doporučení od renomovaných gólmanských trenérů. Ti ho staví v českém prostředí hodně vysoko,“ říká k sestavení nové dvojice v realizačním týmu sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Michal s Davidem by společně měli vytvořit velmi silný tým.“
 Pětačtyřicetiletý Michal Špit strávil přes deset let v brance Jablonce, v posledních letech se na Střelnici věnoval tréninku brankářů. David Bičík zahájí po boku svého staršího kolegy trenérskou dráhu.
Michal Špit odehrál v nejvyšší české soutěži 300 zápasů a vychytal 101 nul. V kariéře působil kromě Sparty také v Příbrami a ve zmiňovaném Jablonci.
„Vždy, když přijdu na Letnou, vybaví se mi, jak jsem tady od mladých let působil a měl možnost být třetím gólmanem. Absolvoval jsem tréninky a seděl v jedné kabině s legendami devadesátých let… Byl jsem členem týmu, ve kterém byly osobnosti jako Pepa Chovanec, Máňa Mistr, Petr Kouba,“ vzpomíná Michal Špit.
„Když jsem dostal nabídku od Tomáše Rosického, zvažoval jsem zejména odchod z Jablonce. Byl jsem tam dlouho, znal jsem prostředí, věděl jsem vše o mládeži, struktuře klubu, tady pro mě bude hodně nových věcí. Ale je to výzva, Spartu považuju za nejslavnější klub české historie, věřím, že nám sedne spolupráce s Davidem Bičíkem a že gólmany, kteří tady jsou, pomůžeme zlepšit,“ doplňuje Špit. „Jsou tady nadstandardní brankáři a na práci s nimi se těším.“
David Bičík bude na rozdíl od zkušenějšího parťáka v roli kouče nováčkem, zároveň ale důvěrně zná prostředí letenského A-týmu, ještě před několika týdny byl spoluhráčem současných svěřenců. „Rozhodnutí o ukončení kariéry jsem udělal s ohledem na to, že jsem dostal šanci stát se členem realizačního týmu. Je to velká výzva a moc se na novou práci těším,“ říká David Bičík, který v lize odchytal 136 zápasů a vychytal 49 nul.

Další novinky