Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkySparta pomáhá

Spolupráce Sparty s Betisem na poli CSR

Zápasy v Evropské lize jsme využili k šíření osvěty

Sdílet

AC Sparta Praha a rovněž Real Betis Balompié kladou velký důraz na společnost kolem sebe, které chtějí jít příkladem. Důsledkem toho vznikají různé zajímavé projekty s cílem pomáhat. Sparta a Betis využily vzájemnou sportovní konfrontaci ve skupinové fázi Evropské ligy k šíření osvěty v oblasti CSR aktivit.
Betis patří mezi velmi aktivní sportovní organizace, co se týče pomoci a aktivit souvisejících s enviromentalistikou. O tom jsme se přesvědčili už loni na konferenci EFDN, kterou pořádal právě klub z Andalusie a využil ji k odprezentování svých projektů. Když došlo k našemu setkání v Evropské lize, tak jsme neváhali a společně jsme se zapojili do dvou aktivit.
První vzájemný zápas se hrál v Seville, kde jsme podpořili kampaň Betisu s názvem #ForeverGreen, která se zaměřuje na péči o životní prostředí a šíří osvětu o jeho důležitosti. Více o této kampani se můžete dočíst zde. Nezůstalo však jen u slov a společnými silami s představiteli španělského klubu jsme vysadili několik stromků.

Sázení stromků v Seville

Listopadovou odvetu v Praze využili zástupci Betisu k přednášce o udržitelnosti pro sparťanskou U16 a jejím cílem bylo zvýšit povědomí našich hráčů o tom, co je možné dělat pro ochranu životního prostředí. Kluci si z ní odnesli nejen cenné informace, ale i šály, které dostali za aktivitu. Na tomto odkazu naleznete krátké video z přednášky, které obsahuje i pohled na kampaň #ForeverGreen v podání sevillských fanoušků v Praze.
Ochrana životního prostředí je jedním z pěti pilířů sparťanské realizace v oblasti CSR. Informace o každém z pilířů najdete zde. Na domácích zápasech Sparty používáme vratné kelímky. Pro zástupce Betisu jsme z nich dali na památku naší spolupráce připravit hodiny, které byly vyrobeny z 1,2 kilogramu recyklovaného plastu sestávajícího z kelímků, víček a přepravních beden. Pro lepší představu, tomuto množství odpovídá 186 kelímků nebo 1253 víček.
Přibližně 70 % vytříděných plastů se ve světě běžně stává, že končí na skládce nebo ve spalovně, čemuž chceme předejít jejich opětovným využitím. Z použitých plastů se samozřejmě mohou vyrábět nejen hodiny, ale i další produkty, které jsou stejně dobré jako kterékoli jiné. Naším cílem je množství odpadu na Spartě do budoucna ještě snížit a více pracovat s materiály, které jsme již vyprodukovali.
Děkujeme Betisu za skvělou spolupráci a přejeme mu další skvělé projekty v oblasti CSR do budoucna!

Sdílet

    Další novinky