Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

InformaceMuži A

Statistiky z utkání s Brnem

Ve spolupráci s analytickým oddělením ACS jsme pro vás vybrali zajímavá čísla

Sdílet

Po vítězství nad Zbrojovkou 4:0 jsme pro vás spolu s analytickým oddělením sparťanského A-týmu přichystali statistiky, které se týkají jak celého mužstva, tak i jednotlivých hráčů. Data sbíráme prostřednictvím systému Twenty3, s kterým realizační tým pracuje.
Na hřišti brněnské Zbrojovky jsme vyčnívali hned v několika aspektech. Mimo jiné například v počtu přijatých přihrávek ve vápně soupeře, přihrávek, které vedly k zakončení, nebo také v množství střeleckých pokusů. V této analýze jsme se zaměřili na dva hráče, kteří v jedné ze zmíněných kategorií v utkání vynikali, a velkou měrou tak pomohli svému týmu na cestě za vítězstvím.
Casper Højer, který tradičně nastupuje na levém kraji obrany, během zápasu pravidelně posílal do vápna jeden míč za druhým. Jeho pasy byly následně ve velkém počtu případů zakončeny střelou, ve dvou případech dokonce gólem. Nejprve si ve 45. minutě připsal asistenci na první branku Jana Kuchty, později pak na další úspěšné gólové zakončení hlavou pro změnu v podání Ladislava Krejčího.
Právě sparťanský kapitán vévodil statistikám v počtu přijatých přihrávek ve vápně, na jejichž počátku byl povětšinou sedmadvacetiletý dánský obránce. Spolupráce fungovala především díky skutečnosti, že Láďa během svého pobytu na hřišti uskutečnil vysoké množství náběhů do soupeřovy šestnáctky. Aktivita takového měřítka zvyšuje pravděpodobnost využití četných centrů a zároveň dodává týmu sebevědomí, že hráč silný v zakončení dostatečně vytěží servis od spoluhráčů a dotáhne celou akci ke gólové radosti.

Další novinky