Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Těsná prohra s Realem Madrid

Rozhodl vlastní gól Bertholdové

Sdílet

Sparťanky v generálce na start ligy prohrály těsně 0:1 s Realem Madrid. O výsledku rozhodl vlastní gól Bertholdové ze druhé půle. V bráně debutovala teprve šestnáctiletá Zuzana Kožuriková.
Hráčky Sparty zachytily tempo utkání, prezentovaly se dobrým výkonem a Španělkám byly zdatným soupeřem. Nejvážnější situace před Kožurikovou nastala ve 23. minutě, ale Polcarová, která první poločas hrála pravého obránce, míč dokázala odklidit do bezpečí. Jinak se ale favorit z Pyrenejského ostrova do zakončení nedostával.  
Nejvážnější šance Sparty přišla ve 43. minutě, po souboji brankářky Realu a Martínkové se k volnému míči dostala Tripp, ale její zakončení postrádalo razanci. I když se slavným soupeřem, stále šlo o přípravný duel, takže o poločase dostaly prostor další tři hráčky. A během druhého poločasu dalších šest, takže trenér Masaryk provedl celkem devět střídání.  
Blízko gólu byl Real v 55. minutě, kdy to z dálky zkusila Zornoza. Ale v 71. minutě už se skóre přeci jen měnilo, když balon do vlastní sítě tečovala Bertholdová - 0:1. Odpovědět mohla vzápětí střídající Ducháčková: brankářka Realu byla venku z brány, takže ji Ducháčková zkusila potrestat už střelou z půlky hřiště, ale její střela mířila bohužel mimo.  
Duel tak skončil hubeným výsledkem 0:1, zároveň tímto zápasem skončila letní příprava. Sparťanky se v 1. ligovém kole utkají 20. srpna od 15:00 doma na Střížkově s Baníkem Ostrava.    
AC Sparta Praha – Real Madrid CF 0:1 (0:0) 
Branka: 71. Bertholdová vlastní 
Sparta: Kožuriková - Polcarová (72. Hlouchová), Bertholdová, Stárová (46. Stárová), Dlasková (81. Paulenová) - Jaleca (46. Chang), Kotrčová (81. Brejšková), Sonntagová (81. Švíbková) - Cvrčková (60. Ducháčková), Martínková (72. Pochmanová), Tripp (46. Šubrtová) 
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: „Už jsme s Realem měli zkušenost z minulého roku, chtěli jsme hrát aktivněji, otevřeněji a sebevědoměji. Práci z treninků chceme přenést do zápasů a toto jsou jedinečné příležitosti, kdy to můžeme vyzkoušet. Děvčatům nemám co vytknout: bylo tam nasazení a bojovnost. Měli jsme nějaké šance a nepouštěli jsme soupeřky do kombinace na naší polovině. Škoda, že se nějaká šance neuchytila a prohrajeme vlastním gólem. Takovýto zápas s Realem Madrid jsou každopádně velké zkušenosti. Možná se tyto zkušenosti neukáží hned, ale do kariéry každé jednotlivé hráčky je to velký přínos. Věříme, že se to i pozitivně projeví na tom, aby každá hráčka na sobě chtěla více pracovat, aby takovéto velké zápasy zažívala častěji. S atmosférou v týmu a přístupem děvčat jsem nyní nadmíru spokojený. Stále je to ale příprava, liga a Liga mistryň nám ukáží, ale věřím, že nám to bude klapat i během sezony."
1 / 58

Další novinky