Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Tři body z Pardubic

Sparťané v 17. ligovém kole zvítězili 2:1

Sdílet

Neúplné 17. ligové kolo se hrálo v první adventní neděli v Pardubicích, kde sparťané od 19. minuty po přesném pasu Karabce a nekompromisní hlavičce Krejčího vedli, deset minut na to ovšem střelou do horního rohu srovnal Zlatohlávek. Po změně stran ale sparťanský kapitán přidal svou druhou branku zápasu, čímž rozhodl o konečném vítězství 2:1.
Tři dny po heroickém výkonu v Evropské lize proti Betisu, cestoval sparťanský A-tým do Pardubic. 17. ligové kolo hrané v první prosincový víkend bojovalo s podnebnými podmínkami, a drtivá většina utkání byla tak kvůli hustému sněžení a s ním spojenými nefotbalovými podmínkami odložena, utkání Sparty s Pardubicemi ovšem bylo výjimkou. Trenér Brian Priske udělal celou řadu změn v úvodní jedenáctce, která čítala jen tři stejná jména jako ve čtvrtek. Do utkání nemohl kvůli zranění naskočit pouze Asger Sørensen, šanci po delší době dostal naopak mladý Patrik Vydra. základní sestava vypadala následovně: Vindahl – Vitík, Vydra, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Pavelka, Ryneš – Karabec, Olatunji, Pešek.
Hosté vstoupili do utkání aktivněji, už ve druhé minutě po milimetrové průnikovce Krejčího pálil Jakub Pešek. Jeho obalovačku na zadní tyč srazil brankář Kinský na roh. Chvíli na to nebezpečně pálil z první z hranice vápna také David Pavelka. Domácí o sobě dali vědět ve 12. minutě, kdy po signálu orazítkoval Marek Icha tyč.
V 19. minutě nacentroval z levé strany Adam Karabec a našel nikým nehlídaného Ladislava Krejčího, který hlavou rozvlnil síť – 1:0! Sedm minut na to ale domácí zvládli srovnat, Tomáš Zlatohlávek svojí pumelicí vymetl pravý vingl. Po poločasovém hvizdu se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu.
Do druhé půle nastoupili sparťané se dvěma personálními změnami, Victora Olatunjiho s Jakubem Peškem nahradili Jan Kuchta a Lukáš Haraslín. Zvýšená aktivita se hned projevila, chvíli po sobě nebezpečně zakončovali Marti Vitík a Matěj Ryneš. V 52. minutě odpískal rozhodčí Černý pokutový kop pro domácí, po intervenci VARu ale zjistil, že k zákroku došlo ještě před vápnem.
Po hodině hry pálil Tomáš Wiesner těsně vedle pravé tyče Kinského brány, chvíli na to nahradil Adama Karabce na hrací ploše Veljko Birmančević. O pět minut později se už spar’tané mohli radovat znovu a opět díky svému kapitánovi. Ladislav Krejčí si tentokrát našel centr Lukáše Haraslína a z bezprostřední blízkosti se nemýlil – 2:1!
V 72. minutě se sparťanská radost opakovala, balón do sítě dostal Jan Kuchta, branku ale rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení odvolal. O dvě minuty později vystřídal Kaan Kairinen Davida Pavelku. V 83. minutě se do hry dostal také Jaroslav Zelený, který nahradil navrátilce po zranění Matěje Ryneše. V 90. minutě srovnal po rohu domácí Mukwelle, rozhodčí ovšem celou situaci dlouze zkoumal, a nakonec ji po konzultaci s VARem odvolal kvůli ofsajdu. Více už se v utkání nestalo, a sparťané tak zpět do Prahy odvážejí tři body za vítězství 2:1.
1 / 78
FK Pardubice – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Góly: 26. Zlatohlávek. – 19. a 65. Krejčí. ŽK.: 79. Vacek, 90. Ortíz – 80. Kuchta, 90. Kairinen. Rozhodčí: D. Černý - J. Váňa, P. Antoníček (V. Zaoral) | VAR: J. Petřík | AVAR: P. Caletka. Návštěva: 4620.
Sestava Pardubic: Kinský – Mareš, Halinský, Ortíz, Icha – Míšek (67. Tischler), Vacek (C), Solil (67. Donát) – Hlavatý – Zlatohlávek (82. Brdička), Patrák (62. Mukwelle).
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Vydra, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Pavelka (74. Kairinen), Ryneš (83. Zelený) – Karabec (62. Birmančević), Olatunji (46. Kuchta), Pešek (46. Haraslín).

Další novinky