Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Tribuny Letné ponesou jména legend

Další novinka ke 130. výročí Sparty

Sdílet

Další novinka ke 130. výročí založení Sparty! Všechny čtyři tribuny epet ARENY nově ponesou jména klubových legend. Václav Ježek, Vlasta Burian a Karel „Káďa“ Pešek tak doplní Andreje Kvašňáka.

Zlatovlasá primadona

Protilehlá tribuna, kterou zdobí zlatý nápis Sparta, ponese jméno zlatovlasé legendy Karla „Kádi“ Peška. Karel Pešek odehrál za Spartu za dvacet let celkem 727 zápasů. Třikrát vyhrál titul, získal Středoevropský pohár, vozil medaile ze světových akcí ve fotbal i v hokeji. Stal se jednou z největších legend Sparty i československého sportu.

Dirigent

Jižní tribuna nově ponese jméno Václava Ježka. Na této tribuně najdete sparťanský kotel, který udává tempo ostatním sektorům na stadionu. Podobně jako kdysi svůj hráčský orchestr dirigoval právě Václav Ježek. Legendární trenér, od jehož narození letos uplynulo 100 let, dovedl nejúspěšnější český klub k šesti mistrovským titulům. Svoje revoluční metody v oblasti trénování si vybudoval na fotbalové scéně mezinárodní slávu. Československá reprezentace si pod jeho taktovkou v roce 1976 připsala největší úspěch – výhru na evropském šampionátu v Bělehradě. Václav Ježek byl vyhlášen nejlepším českým fotbalovým trenérem 20. století.

Strážce branky

Tribuna za druhou brankou nemůže patřit nikomu jinému než Vlastovi Burianovi. Král komiků se zapsal do historie našeho klubu hlavně jako král brankoviště. Ve svém první utkání za Spartu vychytal nulu, a to samé se mu povedlo i v prvním derby. Velmi rychle se tak stal oporou mužstva. Po konci aktivní fotbalové kariéry Spartě pomáhal i v těžkých časech, které ji postihly v letech následujících, a v roce 1943 dokonce působil jako trenér brankářů.

Sparťan století

Tohle samozřejmě novinka není. Hlavní tribuna našeho stadionu nese jméno Andreje Kvašňáka od roku 2013. V rudém dresu Kvašňák nastupoval celých deset let. Sehrál v něm 433 zápasů, z toho 202 ligových, stal se tahounem mužstva a miláčkem ochozů. Během slavných 60. let letenského klubu s se Spartou získal dva mistrovské tituly a vyhrál Středoevropský pohár. V roce 1962 se pro změnu velkou měrou přičinil záchranu. Právě Andreje Kvašňáka jste vy fanoušci zvolili „Sparťanem století“.

Další novinky