Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-11

U11 sedmá na Legia Cupu

Jedenáctka na kvalitním turnaji v Polsku

Sdílet

V rozmezí od 26. do 27. listopadu se naše kategorie U11 zúčastnila kvalitního turnaje s dlouhou tradicí – Legia Cup. Na akci nás prověřily týmy jako Manchester United, PSV Eindhoven či Aston Villa FC. Sparťani herně nezklamali a obsadili 7. místo.
Polská Varšava hostila další ročník populárního Legia Cupu, kterého se pravidelně účastní přední týmy z celé Evropy. Sparta mezi nimi nemohla chybět.
Na turnaji startovalo 12 mužstev, které navzájem mezi sebou odehrály utkání v délce trvání 1x15 minut při počtu hráčů na trávníku 6+1.
AC Sparta Praha – Red Bull Salzburg 0:0
AC Sparta Praha – Aston Villa FC 0:1
AC Sparta Praha – UKS Varsovia 1:1
AC Sparta Praha – Team Europe 2:0
AC Sparta Praha – Manchester United 2:2
AC Sparta Praha – Legia Varšava 1:1
AC Sparta Praha – PSV Eindhoven 0:2
AC Sparta Praha – Kadra MZPN 2:0
AC Sparta Praha – Hertha Berlin 4:2
AC Sparta Praha – DAC 1904 Dunajská Streda 1:2
AC Sparta Praha – PDA/Vistula S.C. Garfield 1:0
Sparťani dosáhli na turnaji bilanci: 4 výhry, 4 remízy a 3 prohry při skóre 14:11, což jim stačilo na končenou 7. příčku.
Na turnaji nás reprezentovali: Slabý, Starec, Škrleta, Macháč, Turoň, Severa, Winterling, Brosch, Brett, Tomeček, Pavelec, Domdjoni.
Konečné pořadí:
1. DAC 1904 Dunajská Streda
2. Legia Varšava
3. Red Bull Salzburg
4. PSV Eindhoven
5. UKS Varsovia
6. Manchester United
7. AC Sparta Praha
8. Kadra MZPN
9. Aston Villa FC
10. Hertha Berlin
11. PDA/Vistula S.C. Garfield
12. Team Europe
Trenér Oldřich Šmerda hodnotí Legia Cup: „S naší prezentací na turnaji jsem moc spokojen. Přestože se nám nepodařilo prokousat se k lepšímu umístění, tak z herního hlediska jsme více než uspěli. Narazili jsme na velmi kvalitní soupeře a herně se jim dokázali nejen vyrovnat, ale v některých ohledech je i převýšit. Utkání s PSV Eindhoven bylo jediné, kde jsme se i s hráči shodli, že jsme tahali za kratší konec a uznali jsme vyšší kvalitu soupeře. Jsem moc rád, že kluci předvedli na mezinárodním poli tak dobré výkony, a i pro ně je to odměna za kvalitní přístup k tréninkovému procesu. Zároveň jsme si řekli, ve kterých oblastech se musíme zlepšit, abychom příště byli především údernější a podařilo se nám vstřelit více branek.“

Další novinky