Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-13

U13 porazila Slavii a RB Lipsko

Povedená přípravná utkání kategorie U13

Sdílet

Mladší žáci odehráli dvě přípravná utkání. Nejprve si poradili s Lipskem, které porazili 3:0 a poté i se Slavií 6:2.
AC Sparta Praha – RB Lipsko 3:0 (0:0, 0:2, 0:0, 0:1)
Branky: Klečar, Azaka, Nespěšný                            
V neděli jsme se na Strahov přizvali k mezistátnímu utkání RB Lipsko. Naše mužstvo odehrálo výborné tři čtvrtiny zápasu, ve kterých věhlasného soupeře přehrávalo.
V první čtvrtině jsem si postupně vytvářeli územní tlak a hrozili hlavně z rychlých protiútoků. V největší šanci mířil Azaka nad branku. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili velmi aktivně a soupeře začali přehrávat. V 9. minutě prošel obranou soupeře Švec, byl faulován, k přímému kopu se postavil Klečar a krásným gólem do šibenice nedal hostujícímu brankáři šanci. Už za šest minut si na krásný Šebrlův oblouček za obranu naběhl Azaka a přesným lobem přehodil vyběhnuvšího brankáře. Do třetí čtvrtiny jsme vstoupili skvěle, Azaka opět unikl všem obráncům, udělal kličku brankáři, ale zamířil těsně vedle. Po této šanci jsme paradoxně polevili, přenechali roli soupeři a ten se začal dostávat více a více do hry. Ve čtvrté čtvrtině jsme však opět dominovali a přidali ještě další gól. Bolorbold vysunul Krejčího, který unikl po levém křídle a jeho zpětnou nahrávku do vápna přesně zakončil Nespěšný.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Matyáš Kudela: „Je vždy příjemné porazit zahraniční klub, který je vyhlášený dobrou prací s mládeží. Navíc po tak kvalitním výkonu, kterým se dnes hráči prezentovali. Až na třetí třetinu, ve které jsme příliš zbytečně nakopávali a nebyli tak aktivní ve hře bez míče, jsme zbývající čtvrtiny odehráli skvěle a Lipsko zaslouženě porazili.“
AC Sparta: Mašát (Schütz) – Šebrle, Federle, Pech, Klečar (Heisig) – Kubíček (Dresler), Nespěšný (Vondrášek), Bolorbold, Krejčí (Forejt) – Azaka, Švec.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:6 (1:4)
Branky: 3x Švec, 2x Federle, Azaka
Druhé derby během jarní části sezony jsme odehráli v Edenu za velkého vedra a před vysokou diváckou návštěvou.
Úvod zápasu jsme měli ve své režii a hned z rozehrávky šel sám na branku Azaka. Nezvolil však vhodné řešení a dobrou situaci k zakončení promarnil. Vše napravil už za další dvě minuty, kdy po skrumáži před domácí brankou krásně obstřelil brankáře domácích. Už v desáté minutě jsme zvýšili na 2:0. Šebrle unikl po pravé straně, zpětnou nahrávkou našel Švece, který v těžké pozici převzal míč a z otočky jej poslal k pravé tyči domácí branky. V patnácté minutě domácí snížili. Střela zpoza vápna skončila na tyči, u míče byl nejdříve domácí útočník a dorazil jej do prázdné branky. Hned za tři minuty jsme však zvýšili na 3:1. Švec tak dotíral na jednoho z domácích obránců, že ho donutil do chyby, obral ho o míč a prostřelil slavistického brankáře. Do konce prvního poločasu jsme přidali ještě jeden gól. Na Bolorboldův roh si naskočil Federle a hlavou mířil přesně k levé tyči. Po změně stran jsme nechali spoustu volného prostoru ve středu hřiště domácímu Mirzaevovi, který nikým neatakován prošel až do vápna a prostřelil Schütze 4:2. Následovaly velké šance Azaky a Švece, ale ani jedna však nebyla přesná. Deset minut před koncem prošel levou stranou Pech, jeho přetažený centr vrátil před branku Bolorbold a Federle mířil přesně. Na konečných 6:2 v náš prospěch upravil skóre Švec po krásném Azakově přenesení hry a úniku Forejta. 
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Matyáš Kudela: „Ve velmi náročném počasí jsme porazili výborného soupeře, navíc jsme mu vstřelili šest branek, takže z toho máme všichni velkou radost. Do utkání jsme výborně vstoupili, svojí aktivitou jsme dělali domácím problémy a brzy vstřelili dva góly. Poté jsme však zbytečně zdlouhavě přidržovali míč ve středu hřiště, a díky tomu o něj často přicházeli. I přesto jsme se nadále dostávali do šancí, hlavně z rychlých protiútoků, které jsme dnes řešili velmi dobře. Ve druhém poločase jsme po obdržené brance zbytečně začali zmatkovat a Slavii nabídli dvě dobré možnosti ke vstřelení gólu. Ty jsme však přečkali, zápas kvalitně dohráli a zaslouženě přidali ještě dva krásné góly.“
AC Sparta: Schütz – Šebrle (Dresler), Federle, Pech, Klečar (Heisig) – Kubíček (Forejt), Nespěšný (Vondrášek), Bolorbold, Krejčí – Azaka (Kos), Švec (Pospíšil)

Další novinky