Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-14

U14: představení kategorie

Vše, co potřebujete vědět

Sdílet

Žákovské soutěže se nám už rozjely a my jsme začali s představováním jednotlivých kategorií. Po patnáctce je na řadě čtrnáctka. V článku se zaměříme na soutěž, hráčský a realizační kádr, ohlédneme se za letní přípravou a loňským umístěním, ale najdete zde i krátký rozhovor s hlavním trenérem.
Sparta odstartovala letní přípravu 20. července. Během předsezonního období ji čekalo soustředění v Benešově a dva turnaje. Původně byly na programu ještě jeden turnaj a přátelský zápas, ale ty se nekonaly kvůli četným zdravotním problémům.
Čtrnáctka nejprve absolvovala turnaj o pohár primátora města Hradec Králové. Sparťani se na něm prezentovali dobrými výkony, a nakonec z toho bylo konečné 3. místo.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:0
Góly: Bolorbold, Klečar.
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:0
Gól: Azaka.
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 6:0
Góly: Krejčí (2), Kos (2), Pospíšil, Šebrle.
AC Sparta Praha – MFK Vítkovice 3:0
Góly: Azaka, Švec, Federle.
AC Sparta Praha – SC Xaverov 1:0
Gól: Švec.
Finálová skupina:
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:0
Gól: Šebrle.
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 1:0
Gól: Švec.
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 1:1
Gól: Azaka.
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 0:3
Spartu v Hradci reprezentovali tito hráči: Schütz – Dresler, Man, Federle, Kubíček, Heisig, Klečar, Forejt, Šebrle, Krejčí, Nespěšný, Bolorbold, Pospíšil, Azaka, Švec, Kos.
Dalším turnajem, kterého se U14 zúčastnila, byla kvalitně obsazená akce v chorvatském Medimurci. Při účasti šestnácti týmů z dvanácti zemí jsme skončili na skvělém 4. místě.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – NK Varaždin 1:1 (1:1)
Gól: Nespěšný.
AC Sparta Praha – Tromsø IL 4:0 (2:0)
Góly: Bolorbold, Holinka, Kos, Hrdlička.
AC Sparta Praha – Aston Villa FC 3:0 (2:0)
Góly: Holinka, Bolorbold, Hrodek.
Čtvrtfinále:
AC Sparta Praha – GNK Dinamo Záhřeb 1:0 (0:0)
Gól: Švec.
Semifinále:
AC Sparta Praha – PAOK FC 0:3 (0:0)
O 3. místo:
AC Sparta Praha – Legia Varšava 0:0, 6:7 na pen.
Na turnaji za nás nastoupili: Schütz, Mašát – Dresler, Man, Federle, Kubíček, Heisig, Kronberger, Šebrle, Vondrášek, Krejčí, Nespěšný, Bolorbold, Hrdlička, Švec, Kos, Holinka, Hrodek.
Soutěž, ve které figuruje čtrnáctka je vymezena na Čechy. Působí v ní 14 týmů, takže na podzim nás čeká 13 kol. Kategorie U14 a U15 jsou dvojičky, což znamená, že jejich soutěžní kalendáře se kopírují. Sparťani v minulém ročníku vyhráli svou ligovou soutěž o dva body před Hradcem Králové.
Přehled týmů:
AC Sparta Praha FK Mladá Boleslav
CU Bohemians Praha FK Pardubice
FA Jablonec FK Teplice
FC Hradec Králové RMSK "Cidlina"
FC Slovan Liberec SK Dynamo České Budějovice
FC Viktoria Plzeň SK Kladno
FK Meteor Praha SK Slavia Praha
Na naší soupisce je uvedeno 16 hráčů a dva brankáři. Do sezony jsme vstoupili s tímto kádrem:
Brankáři: Jakub Mašát, David Schütz. 
Obránci: Matěj Federle, Pavel Heisig, Jan Kubíček, Šimon Dresler, Samuel Man.
Záložníci: Daniel Šebrle, Martin Vondrášek, Jonáš Nespěšný, Tobiáš Krejčí, Albert Klečar, Lukáš Forejt, Daniel Pospíšil, Chinguun Bolorbold.
Útočníci: Viktor Švec, Jan Kos, Lewis Azaka.
Hlavním trenérem týmu je Matyáš Kudela. Jeho asistenty jsou Dominik Michalanský a Boris Kočiško.
Matyáš Kudela
„Hráčskou kariéru jsem začínal v rodném Novém Strašecí. Následně jsem prožil krásná mládežnická léta na Kladně, přes které jsem se dostal do Mladé Boleslavi, kde moji slibně rozjetou hráčskou kariéru zastavily zdravotní problémy. Dal jsem se tedy na trénování a postupně prošel Rakovníkem, Kladnem a Příbramí u kategorií U14 a U15. Na Spartě začínám letos pátou sezonu u žákovských kategorií, postupně jsem vedl U12, U13 a nyní U14. Jsem absolvent FTVS UK.“
Dominik Michalanský
S fotbalem začínal v Pelhřimově, odkud se kvůli studiu přesunul do Prahy. Je absolventem FTVS UK. Ve Spartě trénuje pátý rok, kdy začínal u přípravek a nyní je již třetím rokem v žákovských kategoriích.
Boris Kočiško
S fotbalem začínal v Prešove, kde také odehrál celou mládež. Kvůli studiu se přesunul do Prahy, kde se stal absolventem FTVS UK. Trénovat začal na Motorletu, odkud se letos v létě přesunul na Spartu. Absolvoval také trenérskou stáž v Benfice Lisabon.
Závěrečnou pasáž článku tvoří krátký rozhovor s hlavním koučem.
Jak hodnotíte letní přípravu?
Bohužel se nám během letní přípravy nevyhnuly zranění ani lehčí nemoci. Hlavně před turnajem v Chorvatsku jsme měli velkou marodku. I z toho důvodu jsme museli zrušit přípravné utkání s Bohemkou a turnaj v Teplicích, což mě moc mrzí. Soustředění jsme však zvládli v plném počtu hráčů, za což jsem moc rád. Oba kvalitní turnaje, které jsme absolvovali, pro nás mohly dopadnout lépe, ale na druhou stranu nám ukázaly spoustu důležitých věcí.
Cíle do ligové sezony a jakým stylem se chcete prezentovat?
V zápasech ČLŽ U14 se chceme prezentovat aktivní hrou založenou na dobrých individuálních výkonech hráčů s cílem neustálého zvyšování výkonnosti, jak jednotlivců, tak týmu.

Další novinky