Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Úsek mentálního koučinku v akademii ACS

Sparta rozšiřuje servis pro mladé hráče a hráčky o psychologickou podporu

Sdílet

AC Sparta Praha a akademie ACS rozšiřují servis pro své hráče a hráčky. Po zahájení programů výživy a kondičního tréninku pro mladé sportovce a sportovkyně (zároveň v tréninkovém centru probíhá rekonstrukce vybraných hracích ploch) došlo k zahájení činnosti úseku mentálního koučinku. Garantem této spolupráce je Marian Jelínek, který dlouhodobě spolupracuje s A-týmem ACS.
Marian Jelínek, který spolupracuje nejen se Spartou, ale dlouhá léta s celou řadou špičkových sportovců (a zároveň je autorem mnoha publikací na téma sport a mentální koučink), je současně vedoucím úseku s hlavní působností u A-týmu a B-mužstva.
Dalšími tvářemi nového úseku jsou David Hovorka, odchovanec sparťanské akademie a bývalý profesionální fotbalista Sparty, Slavie či Slovanu Liberec, který aktuálně dokončuje studium mentálního koučinku; bývalá tenistka a absolventka oboru psychologie Vendula Redlichová, která se zaměřuje na psychologii ve sportu; dále atletka Jana Novotná, taktéž vystudovaná psycholožka s působností na poli sportovní psychologie.
Všichni tři spolupracovníci Mariana Jelínka sami v kariéře prošli rolemi talentovaných sportovců na vysoké výkonnostní úrovni, zároveň mají základ v odborném vzdělání. V praxi tak mohou kombinovat vlastní zkušenosti s prostředím vrcholového sportu s odbornými předpoklady, získanými v rámci vzdělání.
David Hovorka se bude věnovat podpoře chlapeckých mládežnických kategorií performance a profi, tedy starším žákům a dorostencům, Vendula Redlichová a Jana Novotná budou spolupracovat s ženami a dívkami od U11 až po A-tým, dále také s chlapeckými kategoriemi U11 – U13 a s děvčaty a chlapci v nižších kategoriích ve spolupráci s trenéry a rodiči.

Sdílet

    Další novinky