Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

V Evropě chceme pokračovat i na jaře

Tisková konference před zápasem s Rangers s Davidem Pavelkou a Pavlem Vrbou

Sdílet

Do tiskového centra v útrobách slavného Ibrox Stadium se před novináře posadili záložník David Pavelka a trenér Pavel Vrba. Přečtěte si, co odpověděli na otázky českých i britských žurnalistů. Můžete se také podívat na záznam.

Tisková konference před zápasem s Rangers

DAVID PAVELKA

Davide, v jakém jste přiletěli rozpoložení?
Věřím, že v takovém rozpoložení, abychom zítřejší zápas zvládli. Chápu, že narážíte na víkend, kdy jsme absolutně nezvládli ligový zápas. Myslím, že jsme si ho dostatečně vyhodnotili, aby se to už neopakovalo. Teď je na nás, abychom naplnili naše cíle a ambice a mohli v Evropě pokračovat i na jaře.
Počítáte s tím, že na vás Rangers vlétnou ještě víc než Slovácko?
Jednoznačně. Předpokládáme, že Rangers budou chtít předvádět agresivní fotbal v domácím prostředí tak, jak je jim vlastní. Myslím si, že se to nebude moc lišit od toho, co předváděli na Letné. My budeme chtít pokračovat v tom, co nám doma proti nim fungovalo. Kdybychom k tomu ještě přidali efektivitu, kterou jsme měli v domácím zápase s Lyonem, tak by to bylo super.
Všichni si pamatují historii mezi českými týmy a Rangers v posledním roce. Vnímáte to jako jiný zápas než obvykle v Evropě?
Upřímně musím říct, že moc ne. Celý poslední rok je specifický. Všechna ta opatření… Tohle já nijak extra nevnímám. Kromě zdravé sportovní rivality si nic dalšího nepřipouštím. My to neovlivníme. My jsme tady kvůli fotbalu, a to je jediná věc, kterou můžeme uchopit a změnit.
Cítíte, že postup ze skupiny máte ve vlastních rukách?
Samozřejmě to tak cítíme. Tím, jak je to rozehrané, je to na nás. Navíc končíme doma. Budu se opakovat, máme to ve svých rukou a je to čistě na nás.
Řekli jste si po zápase se Slováckem něco v kabině bez trenéra? Nebo už je to dneska přežitek a nedělá se to?
Přežitek to určitě není. Během roku, co jsem tady, jsme si párkrát dveře zavřeli a vyříkali si to mezi sebou. Teď to bylo jiné v tom, že jsme všichni na 200 % cítili, že jsme to prostě pokazili. Museli jsme akceptovat všechno, co jsme si na videu ukázali. Prostě to byla realita. Necítili jsme z nikoho, že by bylo potřeba si říkat něco navíc. Teď jsme hodně cestovali a lhal bych, kdybych řekl, že jsme si při nějaké pauze mezi lety a autobusy nesedli a zápas neřešili.
Davide, dá se očekávat bouřlivá atmosféra. Cítíte zodpovědnost za mladíky, kteří se asi s ničím takovým nejspíš ještě nesetkali?
Nevím, jestli zodpovědnost. Kluci už toho mají docela dost za sebou a nemyslím si, že by to na ně nějak extra dolehlo. Myslím si naopak, že se na to všichni těší. Někteří už tyhle velké zápasy hráli a ta atmosféra k tomu patří. Nesmyslím si, že bychom měli mít nějaký větší problém.

PAVEL VRBA

Trenére, v neděli vám chyběli někteří hráči. Změnilo se na tom něco od víkendu?
Hráči, kteří byli zranění o víkendu, jsou nadále zranění. Někteří už ale naopak o víkendu nastoupili.
Jak vidíte situaci ve skupině?
Už to bylo řečeno. Chceme postoupit ze skupiny a víme, že musíme uhrát minimálně tři body. To je naším cílem, abychom dál hráli v jarní fázi soutěže.
Trenére, co víte o novém trenéru Rangers van Bronckhorstovi?
Vím, že nastala změna. Přišel nový nizozemský trenér. Vím, jak to bylo tady bráno. To je věc Rangers, ne Sparty. Čeká nás hlavně těžký soupeř. Není to jen o trenérovi, ale hlavně o hráčích, kteří v Rangers hrají.
Rangers nového trenéra oznámili minulý týden, ale jeho první zápas bude teprve s vámi. Jak k tomu přistupujete v přípravě?
Samozřejmě asi netušíme úplně vše. Na druhou stranu, o této změně víme už od minulého týdne. Když přichází nový trenér, tak už se zapojuje do tréninku a určitých věcí. Nemyslím si, že by to bylo jinak, než si myslíme.
Už uplynuly dva dny od Slovácka. Co vás od té doby nejvíc štve? Na čem je třeba zapracovat?
Už jsem to říkal po zápase. Nám zápas vůbec nevyšel. Slovácko zaslouženě vyhrálo. Možná nás čeká podobný zápas jako na Slovácku. To pro nás může být výhoda. Doufám, že se z toho ponaučíme. Zápas musíme mít rychle za sebou. Po patnácti kolech jsme prohráli dva zápasy. To, že ten poslední dopadl tak, jak dopadl, samozřejmě není vůbec dobře. Tak to ale někdy bývá. Věřím tom, že se takové zápasy neopakují a věřím tomu, že se zítra opakovat nebude.
Když jste mluvil o skupině, tak jste říkal, že Lyon je odskočený a s dalšími dvěma týmy se můžete měřit. Berete zítřejší zápas jako možnost dokázat, že to tak je?
Vidím situaci ve skupině pořád stejně a nic na tom měnit nebudu.
Budou po zápase se Slováckem nějaké změny v sestavě?
Samozřejmě zápas zanechá nějaké stopy. Změny budu, to je jasné. Nechte se překvapit, v jaké sestavě nastoupíme.
Jak vnímáte atmosféru vypjatého zápasu? Apelujete nějak na hráče, aby tomu nepodlehli?
My se připravujeme na zápas. Myslím, že ani v Praze žádný problém mezi Spartou a Rangers nebyl. Nevidím důvod, aby nastal nějaký problém tentokrát.
V posledních třech soutěžních zápasech jste dostali devět gólů. Co se musí změnit, aby se to neopakovalo?
Máte pravdu, že jsme v posledních zápasech dostali hodně gólů. Na druhou stranu jsme remizovali v Ostravě, vyhráli doma s Teplicemi. Samozřejmě, že všechno špatně bylo na Slovácku. To je realita.

Další novinky