Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

V posledním ligovém derby výhra 3:0

Dvakrát se prosadila Křivská, jednou Sonntagová

Sdílet

V posledním ligovém derby sezony 2021/22 sparťanky zabraly a vyhrály 3:0. Ukončily tak slávistickou sérii 35 zápasů bez porážky.
Spartě náramně vyšla první půle. V 11. minutě po průniku Šubrtové do vápna a přesné přihrávce otevřela skóre Sonntagová - 1:0! Další zajímavou šanci - hlavičku Bertholdové - dokázala Lukášová v bráně Slavie vyrazit na roh.  
Ve 33. minutě centrovala na zadní tyč Dlasková, míč hlavičkou pod sebe vrátila Chang na neobsazenou Křivskou a ta zvýšila vedení - 2:0! Za další tři minuty se Křivská dokázala ve vápně dobře obtočit kolem své strážkyně a její balon zapadl ke vzdálenější tyči - 3:0! 
Výborný první poločas mohl skončit ještě větším rozdílem, ve 41. minutě Cvrčková dokázala překonat slávistickou brankářku, míč však nakonec skončil jen na tyči. Slavia o přestávce reagovala hned trojím střídáním a snažila se ve druhém poločase ještě s výsledkem něco udělat - to se jí ale nedařilo, sparťanky byly pozorné a nepouštěly své soupeřky do vážnějších šancí. 
Blízko dalšímu gólu byla Sparta po skrumáži v 62. minutě, míč však z brankové čáry vykopla Veselá. Do konce utkání si již sparťanky výhru dokázaly bez problému pohlídat.  
"Jsem strašně ráda, že jsme vyhrály tenhle zápas, byl to neskutečně týmový a obětavý výkon. Bylo na nás vidět, jak moc chceme a smekám před celým týmem!," nechala se po utkání slyšet dvougólová střelkyně Karolína Křivská.
1. liga žen, nadstavba o titul, 2021/22 
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 3:0 (3:0) 
Branky: 33., 36. Křivská, 11. Sonntagová 
ŽK: 90.+1. Paulenová - 31. Krejčiříková, 83. Šurnovská
Sparta: Vaníčková - Dlasková, Bertholdová, Pochmanová, Bartoňová - Sonntagová (90. Ondrušová), Kotrčová, Cvrčková (81. Bužková) - Šubrtová (67. Koubová), Křivská (81. Ducháčková), Chang (90. Paulenová) 
Slavia: Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová (84. Lamti), Šlajsová - Krejčiříková (46. Bendová) - Haugstad (46. Divišová), Šurnovská, Szewieczková (77. Růžičková), Černá - Kravčuk (46. Kožárová) 
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: “Každý zápas chceme podat ten nejlepší výkon, ne vždy to však vyjde. Teď to ale vyšlo a jsem za to opravdu rád. Holky si to zasloužily. Bylo pěkně vidět, jak bojují jedna za druhou, jak vyhrávají osobní souboje a hlavně jak chceme hrát. Základem bylo, že jsme ve výstavbě útoku byli trpělivý a nedělali chyby. Také jsem velmi rád, že se nám podařilo v prvním poločase proměnit šance, které jsme si vytvořili.” 
Závěrečné 20. kolo odehrají fotbalistky Sparty 14. května od 14:30 v Horních Heršpicích proti Lokomotivě Brno.

Další novinky