Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

V přípravě vyzveme AIK

Utkání se odehraje na konci června na Letné

Sdílet

Na start přípravy na nadcházející sezonu vyzveme v epet ARENĚ švédský AIK. Výkop zápasu je naplánován na sobotu 29. června od 15:00.
Stockholmský AIK patří mezi nejpopulárnější švédské fotbalové kluby. Byl založen již v roce 1891, ale fotbalu se jeho členové začali věnovat až o pět let později. S dvanácti ligovými tituly mu v historické tabulce švédské nejvyšší soutěže třetí místo. Zajímavostí je, že na jeho lavičce působil v roce 2002 pan Dušan Uhrin starší, který získal v sezonách 1990/91 a 1992/93 dva tituly se Spartou.
AIK hraje své domácí zápasy ve Friends Areně s kapacitou přesahující 54 000 míst, která je zároveň domácím stadionem švédského národního týmu. V roce 2023 dosáhlo AIK vůbec nejvyšší průměrné návštěvnosti celé soutěže na úrovni 25 739 diváků, a to i přesto, že se týmu v lize příliš nedařilo. Aktuálně se nachází na šesté pozici tabulky Allsvenskan. Zřejmě nejznámějším členem jeho kádru je zkušený útočník John Guidetti, který v minulosti oblékal dresy Manchesteru City, Celticu nebo Celty Vigo.
Doposud jediné soutěžní utkání na evropské scéně mezi oběma kluby se událo v sezoně 1993/94 v rámci 1. kola Ligy mistrů. Oba týmy v něm dokázaly zvítězit na domácí půdě, ale dva góly Horsta Siegla na Letné zajistily Spartě lepší skóre a následný postup.
Po dlouhých letech zanedlouho znovu oba týmy změří své síly. Přímý přenos z tohoto přípravného duelu bude přístupný pouze předplatitelům Sparta UNLIMITED na našem webu. Informace k prodeji vstupenek zveřejníme v nadcházejících týdnech.
FOTO: AIK (Twitter)

Další novinky