Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

V zápase jsme byli horším týmem

Trenér Sparty Brian Priske na tiskovce po Rangers

Sdílet

Trenér Sparty Brian Priske po zápase s Rangers usedl před novináře a hodnotil porážku s Rangers. Přečtěte si přepis trenérových slov.
Je pro vás zklamání? Řekl byste, že Rangers byli dnes lepším týmem?
Samozřejmě musím přiznat, že ano. Po celých devadesát minut. Obzvlášť v prvním poločase byli Rangers lepší. Měli velmi dobré šance, z kterých nás trestali. My jsme měli problémy, obzvlášť v obraně. Také jsme si těžko vytvářeli šance.
Zvažoval jste, že byste provedl změny ještě v prvním poločase? Jak komplikované to pro vás bylo bez dvou stoperů Krejčího a Panáka?
Tak to prostě je. Už jsem to zmiňoval včera. Krejčí a Panák prostě nebyli k dispozici. Takže jsme museli sestavit tým bez nich. Jestli by nám pomohli, to je těžké říct, protože prostě nebyli k dispozici. Tak to je. Co se týká Gomeze, je to stále mladý hráč. Byl to pro něj těžký zápas, složitá zkušenost. Vím, že si to bere na svá bedra. Je ale třeba říct, že vyhráváme i prohráváme společně jako tým. Nakonec je to ale moje zodpovědnost. A když vidíte takové statistiky, tak samozřejmě nad tím přemýšlíte, jestli nemáte po 25 nebo 30 minutách střídat. Gomez také dostal žlutou kartu. Potom už to bylo celkem snadné rozhodnutí.
Jak po tomhle zápase vidíte situaci ve skupině?
Samozřejmě to teď pro nás vypadá složitě. Máme před sebou ještě dva zápasy. Musíme se pokusit získat z těch dvou zápasů co nejvíc bodů a musíme taky doufat, že Rangers někde body ztratí. V tomhle se ale na tu skupinu nesoustředím. Soustředím se na to, abychom si ten zápas rychle analyzovali a soustředili se na nedělní zápas na hřišti Baníku. Po dnešku to bude ve skupině těžké. Už jsme dobré zápasy odehráli. Teď potřebujeme sbírat body.
Byl to s Lukášem Haraslínem plán, že si zahraje 30 minut, aby byl zatěžován postupně?
Lukáš byl kvůli zranění mimo několik týdnů. Ano, zůstal ze začátku na střídačce, protože ještě není stoprocentně připravený na celý zápas. Nikdy není po zranění snadné se vrátit do zápasového rytmu. Potřebujeme, aby se vracel správným způsobem. Už je tam znatelný pokrok, takže doufejme, že do dalších zápasů už bude připravený. Viděli jsme, jaký vliv měl spolu s dalšími hráči na tu druhou půli.
Byl podle vás druhý poločas lepší než první? Bylo to jen kvůli Haraslínovi?
Řekl bych, že všichni hráči se v druhé půli zlepšili. Asger i Zelí byli velmi dobří. Měli jsme tam větší šance. Změnili jsme trošku formaci, takže jsme dokázali lépe držet míč v rozehrávce. Vytvářeli jsme si víc šancí. Kvalita Haraslína nám také velmi pomohla. Hodně hráčů se ale v druhé půli zvedlo. Také jsme neměli co ztratit. Prohrávali jsme 0:2. Museli jsme hodně věcí změnit. Co se týká mentality i přístupu a jak chceme pracovat. Byli jsme v druhé půli bojovnější, a to jsem viděl moc rád.
Jaká byla situace kolem Qazima Laciho, který byl v závěru střídán?
Vysvětlení je prosté. Dostal kopanec krátce před tím střídáním a cítili jsme a mysleli, že není schopen pokračovat. Nakonec nám řekl, že by to ještě šlo. My už jsme se ale rozhodli na hřiště poslat Vydru. Takže ta odpověď je jednoduchá.

Další novinky