Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži ASPARTA iD

Ve Spartě je skvělá parta, to není samozřejmost

Velký rozhovor s Awerem Mabilem

Sdílet

Awer Mabil se v stal v lednu čtvrtou zimní posilou. Australský reprezentant přišel do Sparty na hostování ze španělského Cádizu a v relativně nedaleké Marbelle absolvoval první soustředění s novými spoluhráči pod vedením známého trenéra. Podívejte se na rozhovor s Awerem a přečtěte si další zajímavé pasáže, které ve videu nenajdete.

MABIL | Ve Spartě je skvělá parta, to není samozřejmost

„Myslím, že je bylo docela snadné si tady zvyknout, takže se cítím sám sebou a moc se těším na to, až si zahraju před našimi fanoušky,“ řekl Awer Mabil na konci soustředění v Marbelle.
V týmu potkal svého bývalého hráče z Midtjyllandu a také kouče Briana Priskeho. Pochvaluje si, že se díky tomu rychleji cítí jako doma. „Časem se ale blíže poznám se všemi. Všichni se ke mně chovají moc hezky a je příjemné být přijat takhle rychle.“
Pod trenérem Priskem hrál v Dánsku a stejné prvky vidí také v herním stylu Sparty. „Náš herní styl bych popsal jako hodně intenzivní, s vysokým presingem. To je to, co nás podle mě definuje. Když nemáme míč, okamžitě se ho snažíme získat zpět. Nečekáme na to, až ho soupeř ztratí. Také chceme dávat hodně gólů a co nejméně jich dostávat. Myslím, že to je dobře vybalancované. Každopádně je to hodně intenzivní fotbal. Tak to zatím vidím,“ řekl Awer po prvních týdnech s novými spoluhráči.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky