Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

InformaceMuži A

Věděli jsme, co nás tady čeká

Brian Priske po výhře v Uherském Hradišti

Sdílet

Po vítězném utkání v Uherském Hradišti chválil trenér Brian Priske hráče především za výkon ve druhém poločase. Na tiskové konferenci dále promluvil o premiéře Indrita Tuciho v základní sestavě, důležitosti gólových křídel nebo nadcházejícím programu.

TISKOVKA | Brian Priske po výhře nad Slováckem

O emocích a situaci před gólem na 3:1
Byl jsem docela klidný. Hlavně jsem byl rád, že se nám povedlo přidat další gól. V tu chvíli jsem si užíval radost z gólu a vlastně i výkonu týmu v celém druhém poločase.
O zlepšení ve druhém poločase
Nejprve musím říct, že styl Slovácka byl pro nás hodně náročný, hrají rychle, zakládají si na osobních soubojích, dlouhých míčích a přímočarosti. Věděli, že přesně takový zápas nás tady čeká, nebyli jsme překvapeni. První poločas jsme ale nehráli na naší úrovni. Proto jsme si v kabině řekli, že chceme hrát tak, jako vždy. Věděli jsme, že musíme lépe strukturovaní, využívat prostory na hřišti a být trpělivější. Obecně jsme chtěli naši hru pozvednout, což se nám povedlo a musím za to hráče pochválit.
O výkonu Indrita Tuciho a důvodu šetření Jana Kuchty
Řekl bych, že jeho výkon byl solidní. Bojoval za tým a pracoval do defenzivy i když to neměl vůbec jednoduché. Z pohledu ofenzivy se nám v prvním poločase moc nedařilo, což mělo dopad i na výkon Indrita. Odvedl však dobrou práci. Chtěli jsme ho dnes vidět v pozici hrotového útočníka. Nominaci si zasloužil za svou práci a důslednou přípravu v předešlých dnech a týdnech. Honza měl v nohách opravdu náročných 90 minut ze čtvrtka, kdy se naplno vydal. Dnes nás čekalo další utkání ani ne po třech dnech, takže jsme sestavu museli protočit.
O důležitosti Lukáše Haraslína a Veljka Birmančeviće
Samozřejmě, že jsou důležití. Neřekl bych však, že jsou důležitější než jiní hráči v týmu. Když se podíváte na jejich statistiky, je to jasné. Svoji kvalitu ukázali i dnes, ale jde hlavně o to, co dokáží na své pozici přinést týmu. Do této pozice se ale oba dostali sami svou tvrdou prací. Závisíme všichni na sobě navzájem, musíme z podobných hráčů proto dostat to nejlepší, aby dokázali přinést týmu své maximum. Naše herní pojetí pak dává možnost těmto individualitám vyniknout.
O střídání Patrika Vydry v poločase
Šlo o žlutou kartu, kterou obdržel. Báli jsme se, že by mohl dostat i druhou.
O nadcházejících zápasech jako prvních vrcholech této sezony
Netrávím moc času přemýšlením nad tím, jestli nás čekají důležité nebo třeba klíčové momenty. Od začátku sezony neustále hrajeme zápasy uprostřed týdne, jeden za každé tři čtyři dny. Stejně tak jedeme od úvodu jarní části, takže se nic moc nemění. Máme zkrátka náročný program. Ať už půjde o některý ze zápasů derby, souboje s Liverpoolem nebo třeba s Plzní, budeme vždy připraveni. Vždy se ale zaměřujeme na to nejbližší utkání. Teď máme další dva dny na to, abychom se připravili na pohárové derby. Musím opět zmínit, že jsem na hráče pyšný. Dnes opět ukázali, že se po tak krátké době dokážou koncentrovat a správně připravit na další těžké utkání. Víme, že program, který nás čeká, je těžký, ale těšíme se na něj.

Další novinky