Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Vedení odvolalo Zdeňka Ščasného

V Opavě povede A tým jako hlavní trenér Michal Horňák

Sdílet

Vedení AC Sparta Praha v noci po vyřazení v semifinále MOL Cupu na Slavii rozhodlo o odvolání Zdeňka Ščasného z funkce hlavního trenéra. Už v sobotu v posledním utkání základní části ligové soutěže povede mužstvo z lavičky dosavadní asistent Michal Horňák společně s kolegy ze stávajícího realizačního týmu.
Michal Horňák, který jako hráč získal v rudém dresu 10 titulů, se s výhledem minimálně pro víkendový ligový zápas stává dočasným hlavním trenérem ACS. Další kroky bude klub směrem ke svým fanouškům a veřejnosti komunikovat ve chvíli, kdy dojde k finálním závěrům.
„Situace po zápasech s Karvinou a na Slavii byla taková, že jsme museli udělat okamžité rozhodnutí. Dospěli jsme k tomu, že odvoláme trenéra, protože výsledky a předvedená hra byly velmi špatné,“ uvedl generální ředitel AC Sparta Praha František Čupr. „Budeme nyní zvažovat varianty obsazení pozice hlavního trenéra. Uvidíme, zda ho přivedeme ještě v průběhu nadstavbové části ligy, nebo až před nadcházející sezonou,“ doplnil Čupr.
„Chtěl bych Zdeňkovi poděkovat za jeho práci, vím, jak moc chtěl být s klubem úspěšný. Jako klub neprocházíme jednoduchým obdobím a pro něj jako pro trenéra to nebylo snadné. Každopádně tým teď musí ukázat diametrálně odlišné výkony než v posledních dvou zápasech,“ řekl sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.
Horňák byl pověřen vedením mužstva na čtvrtečním tréninku. Vedení klubu oznámilo odvolání kouče hráčům před dopolední tréninkovou jednotkou.
V průběhu dne zveřejníme na www.sparta.cz vyjádření Františka Čupra, Tomáše Rosického a Michala Horňáka.

Další novinky