Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Věřil jsem si na hattrick

Lukáš Haraslín po utkání s Olomoucí

Sdílet

Po vítězném prvním ligovém kole s Olomoucí předstoupil dvojnásobný střelec Lukáš Haraslín před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Přepis jeho odpovědí najdete v článku níže.
Nemyslel sis na hattrick?
Trochu ano, měl jsem na to i šanci. V té situaci jsem si ale míč hodil moc do středu a obránce mi to v poslední chvíli vypíchl. Věřil jsem si na hattrick, ale trenér měl semnou jiné plány (směje se). Rozhodně nebudu nikterak uražený.
Obě branky si byly podobné, popsal bys je?
Viděl jsem, že mi klička dovnitř dnes moc nevychází, tak jsem to změnil. Zkusil jsem to a jsem rád, že mi to dvakrát vyšlo. Vypadalo to, že to obránce při druhé akci nečekal. Jsem rád že mi to vyšlo, ale důležitější je samozřejmě vítězství a povedený vstup do sezony.
Trénujete speciálně brejkové situace?
Trénujeme. Trenér Friis, jak už říkal Kuchtič v rozhovoru, si nás útočící hráče bere stranou a probíráme přesně tyto situace. Cvičíme zakončení z různých pozic a dneska se nám přesně ony brejkové situace povedly podle plánu. Jsem rád, že to, co zkoušíme v tréninku, nám vychází i v zápase. Jak v ofenzivě, tak v defenzivě.
Jak hodnotíš svůj dnešní výkon?
Jsem rád, že jsem vstřelil dva góly, chci ale hlavně pomáhat týmu. Jsem moc rád, že jsme udrželi tým pospolu, protože tu máme výborný kolektiv a děláme přesně to, co dělat máme. Zítra ale začíná nový týden a příprava na další kolo. Čeká nás další náročné utkání ve Zlíně, na které se musíme připravit nejen fyzicky, ale i psychicky.
Cítíš, že jsi odpočatější?
Popravdě ani ne. Přiznám se, že pořád trochu cítím únavu z náročné přípravy, která vlastně kvůli mému zranění ze závěru sezony byla o něco delší. Jak jsem se celý týden cítil dobře, dneska ráno mě bolelo úplně všechno. To jsou ale zkrátka první zápasy, které jsou těžké. Čekám, že to bude jen lepší. Máme před sebou spoustu těžkých zápasů v krátkém sledu a musíme proto dbát na kvalitní regeneraci.
Líbil se ti dnešní týmový výkon?
Trenéři vědí, co chceme hrát, každý den to předvádíme na tréninku a následně to přenášíme do hry. Předvedli jsme výborný týmový výkon s nulou vzadu. Radost nám tak všem udělal Vorlis, který byl v těžké situaci a popasoval se s ní výborně. Nesmíme ale usnout na vavřínech. Musíme pokračovat dále a předvádět ještě lepší výkony.

Koho by sis přál do předkol?
V kabině se o tom samozřejmě bavíme, dostat ale můžeme kohokoliv a nijak to neovlivníme. Kohokoliv dostaneme, toho chceme porazit. Naším cílem je dostat se do Ligy mistrů. Kdyby to byl Slovan, tak by to byl pro mě určitě speciální zápas, který by možná pocítila i moje peněženka, jelikož by se spoustu lidí ozvalo kvůli lístkům. Musíme udělat vše pro to, abychom postoupili dále.
Máš do sezony nějaké cíle?
Mám, ale nad nimi je vždy týmový úspěch. Jedním z nich je Liga mistrů, což je to nejvíc, čeho můžete na klubové úrovni dosáhnout. Jdeme si za tím.

Další novinky