Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Vítězná premiéra po velkém obratu

Pavel Vrba v prvním zápase dovedl Spartu v Olomouci k vítězství 3:2

Sdílet

Nový trenér Sparty Pavel Vrba má za sebou vítěznou premiéru a šlo o pořádné drama! Sparta v Olomouci dotahovala dvougólovou ztrátu. Výrazně ji k tomu pomohl Karlsson, který proměnil dvě penalty a také Nita, který naopak jednu zneškodnil.
Pavel Vrba se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránci. Na pravé straně zadní řady nastoupil Sáček, na levé Hancko a mezi nimi operovali Vitík a Čelůstka. Do základní sestavy se vrátil kapitán Bořek Dočkal. Kvůli zdravotním problémům nemohli nastoupit Vindheim, Minčev, Štetina a Hložek.
Po šesti minutách hry to Sáček to zkusil z dálky, jeho střela nezamířila mezi tři tyče. O chvíli později se na druhé straně Vepřek ocitl na malém vápně a hlavičkoval, také on minul bránu.
V 9. minutě postupoval Zahradníček po pravé straně, vyslal prudký centr do vápna, do míče se z první opřel Daněk a zajistil domácím vedení.
Po dvaceti minutách hry po standardce LK37 skvěle zpracoval balon pro Davida Pavelku. Ten vypálil z hranice šestnáctky, bohužel nad.
Ve 24. minutě Daněk připravil balon pro Gonzaleze. Ten prudce vypálil na hraně vápna. Nita si s jeho střelou poradil. O tři minuty později na druhé straně Karlsson přidal další střelu z dálky. Tentokrát ji zkrotil Mandous.
Po půlhodině hry se Gonzalez uvolnil a vystřelil zpoza vápna. Jeho křížná střela se zatočila vedle pravé tyče.
Pět minut před pauzou Karlsson přihrál na střed hřiště. Tam na nic nečekal LK37 a vystřelil. Mandous si s jeho pokusem poradil.
O chvíli později přišla rychlá akce Sparty. Dočkal přihrál doleva na Laca Krejčího, ten pak do vápna na LK37. Mladší Krejčí bohužel v těžké pozici levačkou přestřelil. Po prvním poločase tak domácí vedli o gól.
Hned na začátku druhé půle gólman Mandous vyslal dlouhý balon na Gonzaleze, ten si odstavil Vitíka a poslal míč za záda Nity.
Krátce na to mohlo být ještě hůř, střelec druhé branky napřáhl z hranice šestnáctky. Tentokrát ho vychytal skvělý Nita.
V 57. minutě osmnáctiletý Vitík skvělým pasem za obranu našel Laca Krejčího, ten si pohlídal ofsajd a snížil skóre!
O deset minut později byl ve vápně faulován Kozák a rozhodčí Franěk po zásahu videa nařídil penaltu pro Spartu. Tu proměnil Karlsson a Sparta vyrovnala na 2:2.
V 73. minutě po centru Dočkala z přímého kopu hlavičkoval Hancko nad bránu.
Osm minut před koncem odpískal rozhodčí po zhlédnutí videa naopak penaltu pro Sigmu. Míč si vzal Gonzalez, jehož záměr vystihl skvělým skokem k tyči Florin Nita!
Sparta ale nadále usilovala o vítězství a dočkala se velké příležitosti završit obrat. V nastavení byl znovu ve vápně faulován Kozák a byla z toho další penalta. Míč si i tentokrát vzal Karlsson. Švéd u penaltového puntíku ani podruhé nezaváhal, Sparta otočila vývoj utkání a z Olomouce veze tři body!
1 / 73
SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 2:3 (1:0)
Góly: 9. Daněk, 48. Gonzalez – 57. Laco Krejčí, 67. a 90+3 Karlsson (obě z pen.). ŽK: Hubník, Gonzalez, Greššák – LK37. Rozhodčí: Franěk – Blažej, Dresler.
Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Beneš, Vepřek (32. Zmrzlý) – Zahradníček (80. Látal), Greššák, Daněk, Breite, González – Chytil (90. Poulolo).
Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko – Karlsson, LK37, Pavelka (58. Karabec), Dočkal (90.+5 Souček), Laco Krejčí (63. Plavšić) – Juliš (63. Kozák).

Další novinky