Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Výhra nad Baníkem

Sparta ve 3. kole finále F:L zvítězila 2:1

Sdílet

Ve 3. kole finále F:L čelili sparťané ve vyprodané epet ARENĚ ostravskému Baníku, který přivítala po necelých třech týdnech. Za vítězstvím nasměroval domácí Veljko Birmančević, který nejprve po půl hodině otevřel skóre a po hodině svou 16. ligovou branku vracel svému týmu vedení. Velkou měrou se tak podílel na konečném výsledku 2:1 a zisku tří bodů.
Tři dny po 311. derby čekalo sparťany další utkání ligového finále. Ve 3. kole se ovšem museli obejít bez vykartovaných Krejčího, Laciho a Haraslína. Na marodku vedle dlouhodobě zraněného Pavelky usedli Tuci a Kairinen. Druhý jmenovaný musel po utkání se Slavií podstoupit operaci v oblasti nohy. Úvodní sestava tak vypadala následovně: Vindahl – Vitík, Panák, Sørensen – Preciado, Sadílek, Solbakken, Zelený – Birmančević, Kuchta, Karabec.
Sparťané byli od úvodu aktivnější, už ve třetí minutě si zajímavě navedl balón z levé strany Birmančević a následně vypálil. O chvíli později zase po milimetrovém centru Preciada nebezpečně hlavičkoval Kuchta. Deset minut na to jsme byli blízko senzace, Veljko Birmančević přímo od rohového praporku málem nachytal Jiřího Letáčka.
Hosté o sobě dali poprvé vědět po dvaceti minutách hry, kdy se po nešťastném podklouznutí Solbakkena hnali do rychlého protiútoku. Peter Vindahl byl ovšem připravený. Ve 30. minutě se hnali do útoku opět domácí, tentokrát už s to bylo s gólovým koncem, Veljko Birmančević doklepl do sítě vyraženou střelu Jana Kuchty, a zapsal tak svou patnáctou ligovou branku – 1:0!
Hned po změně stran opět zahrozili hráči v rudých dresech, centr Preciada si na zadní tyči našel Jaroslav Zelený. Byli to ale hosté, kdo udeřil, v 54. minutě akrobatickou střelou překonal Vindahla Frydrych. Vzápětí napálil Lukáš Sadílek břevno. O čtyři minuty později zfauloval unikajícího Birmančeviće Kpozo a vyfasoval červenou kartu.
Sám srbský křídelník se ujal exekuce přímého kopu a z následného závaru přidal svou druhou branku – 2:1! V 69. minutě sáhl Brian Priske k prvnímu střídání, Adama Karabce nahradil Jakub Pešek. Do hry se také dostali Wiesner s Olatunjim, kteří nahradili Preciada s Kuchtou. Na závěrečné minuty vyběhl na hřiště Matěj Ryneš, ten však se již zásadnějších okamžiků nedočkal, a po hvizdu rozhodčího tak se svými spoluhráči oslavil další vítězství.
1 / 159
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Góly: 30. a 60. Birmančević – 54. Frydrych. ŽK: 72. Preciado, 76. Vitík – 27. Kubala, 44. Boula, 78. Frydrych. ČK: 58. Kpozo. Rozhodčí: O. Pechanec - P. Caletka, J. Hurych (J. Petřík) | VAR: O. Berka | AVAR: M. Vlček. Diváci: 17 057.
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Panák, Sørensen – Preciado (72. Wiesner), Sadílek, Solbakken, Zelený – Birmančević (87. Ryneš), Kuchta (72. Olatunji), Karabec (69. Pešek).
Sestava Baníku: Letáček – Ndefe, Blažek (46. Frydrych), Lischka, Kpozo – Rigo (46. Šín), Boula – Buchta (46. Rusnák), Klíma, Ewerton – Kubala (83. Adediran).

Další novinky