Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Výhra nad Norimberkem

Sparťané v posledním přípravném utkání zvítězili 3:1

Sdílet

V posledním utkání zimní přípravy čelili sparťané tradičnímu německému klubu. Svěřenci Briana Priskeho ve vymrzlém zápase, který komplikovalo husté sněžení, rychle díky brankám Tomáše Čvančary a Lukáše Haraslína vedli. Před koncem poločasu přidal další trefu Tomáš Wiesner, a rozhodl tak o konečném výsledku 3:1.
Týden před startem jarní části české nejvyšší soutěže čekalo svěřence Briana Priskeho poslední přípravné utkání zimní pauzy. Na zasněžené Letné se střetli s tradičním německý klubem z Bavorska, který momentálně působí v druhé Bundeslize. Do zápasu od první minuty nastoupila tato jedenáctka: Kovář – Vitík, Panák, Sørensen – Wiesner, Kairinen, Krejčí, Zelený – Čvančara, Kuchta, Haraslín.
Na první branku jsme nemuseli dlouho čekat, hned ve čtvrté minutě si totiž Tomáš Čvnačara naskočil na roh Kaana Kairinena a přesnou hlavičkou poprvé v utkání rozvlnil síť. Sparťany rychlá branky dostala, mrazivému počasí navzdory, do varu a za několik okamžiků jsme se mohli radovat podruhé. Lukáš Haraslín se v 7. minutě dostal do samostatného úniku a tváří v tvář nedal brankáři sebemenší šanci – 2:0!
Hráči v rudých dresech po většinu první půle diktovali tempo hry a soupeře do ničeho nepouštěli. První hrozba pro Matěje Kováře tak přišla až v 38. minutě, kdy se Daferner dostal na hranici malého vápna k balonů a z otočky se mu podařilo snížit na rozdíl jediné branky. V samém závěru prvního poločasu ale vrátil domácím po centru Zeleného dvougólové vedení Tomáš Wiesner, a do kabin se tak šlo za stavu 3:1.
O pauze připravil Biran Priske jedno střídání, kapitána Ladislava Krejčího nahradil Qazim Laci. Po hodině hry se pak dostali na hřiště Patrik Vydra s Awerem Mabilem, kteří nahradili Filipa Panáka s Tomášem Čvančarou. Vzápětí se zapojili do hry i Jakub Jankto s Martinem Minčevem. Obraz hry opticky kopíroval dění z první pětačtyřiceti minutovky, sparťané i nadále pevně svírali otěže utkání.
Na závěrečnou desetiminutovky poslal realizační tým na trávník Adama Goljana a Jana Mejdra, kteří zaujali místa na lajnách. Více už se na Letné nestalo, a hráči se tak za doprovodu hustého sněžení mohli radovat z výhry a konečného výsledku 3:1.
1 / 114
AC Sparta Praha – 1. FC Norimberk 3 : 1 (3:1)
Branky: 4. Čvančara, 8. Haraslín, 45. Wiesner – 38. Daferner. Karty: 63. Nürnberger. Rozhodčí : Černý – Volf, Pospíšil. Návštěva : 7229.
Sestava Sparty:  Kovář – Panák (59. Vydra), Vitík, Sørensen – Wiesner (78. Mejdr), Kairinen, Krejčí (46. Laci), Zelený (78. Goljan) – Kuchta (65. Minčev), Čvančara (59. Mabil), Haraslín (65. Jankto).
Sestava Norimberku: Vindahl – Gyamerah, Schindler /C/, Fofana (46. Geis) – Castrop (78. Šuranov), Tempelmann, Flick, Nürnberger, Dæhli – Daferner (46. Blum), Duah (78. Hübner).

Další novinky