Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

InformaceMuži A

Vyhráli jsme zaslouženě

Lukáš Sadílek hodnotí vítězství proti Slovácku

Sdílet

Lukáše Sadílka mohl další návrat na stadion svého předchozího zaměstnavatele těšit. Záložník Sparty, který se po týdnu opět objevil v základní sestavě, přispěl k vítězství 3:1. Nejen o průběhu utkání se rozpovídal na pozápasové tiskové konferenci.

SADÍLEK | Vyhráli jsme zaslouženě

O vlivu úspěchu proti Galatasarayi a nadcházejícím derby zápasům
Nebylo moc těžké se na dnešní zápas zkoncentrovat. Kdybychom to tady nezvládli, zhatili bychom veškerou práci, kterou jsme doposud odvedli. Navíc jsme věděli, že to tady bude strašně těžké. Vlastně ani nevím, kdy jsme tady naposledy vyhráli. Jsem strašně rád, že jsme to zvládli.
O složitém prostředí v Uherském Hradišti
Klukům jsem to říkal, vždy jim to opakuju, když sem jedeme. Body se odsud vždy těžko odváží, a to platí pro všechny kluby z top trojky. Dnes měl soupeř problém s obrannou řadou, takže hru trochu zjednodušil a soustředil se na dlouhé balony. To pro nás nebylo nic příjemného, neřekl bych, že je to styl, který nám vyhovuje. Poprali jsme se s tím, i podobné zápasy nás posouvají.
O Kalabiškovi na stoperu
Zrovna jsem říkal, že právě on tam určitě hrát nebude… (směje se)
O herním stylu Slovácka
Museli jsme si ujasnit, jak jejich styl budeme překonávat. Snažili se hrát rychle nahoru, překopávat nás a hrát do brejků. My se do nich museli dostat, prokombinovat se, ale bylo to od nás pomalé. Museli jsme si v poločase něco říct, upravit naší hru. V druhé půli jsme to pak ukázali, máme tady skvělé hráče.
O důležitosti Lukáše Haraslína a Veljka Birmančeviće
Oba jsou pro nás strašně důležití, jsou opravdu nadstandardní. Celá ta útočná trojka vždy úročí práci všech hráčů na hřišti, mají během zápasu trochu volnosti. To ale platí pro všechny hráče, nejen konkrétně pro tyto dva. Například Adam Karabec tam dnes poslal krásný balon před druhým gólem.
O spolupráci s Markusem Solbakkenem
V porovnání se zápasem s Libercem, kde jsme taky hráli spolu, šlo o jiné utkání. Tam jsme hráli doma, bylo to pro nás z určitého pohledu snazší. Dnes jsme chtěli presovat, ale Slovácko stále hrálo rychle nahoru dlouhými míči. Když je dobře sklepnou a podrží, těžko se k nim pak dostává. Ve druhém poločase už jsme se srovnali a nakonec podle mě i zaslouženě vyhráli.
O možné penaltě před naším gólem
Trochu mi hlavou proběhlo, že by to mohla být penalta. Hned jsem se ale díval na Tomáše Wiesnera, který říkal, že se ho nedotkl. V tu chvíli už jsem byl klidný a mohl jsem společně s týmem slavit gól.

Další novinky