Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Vyjádření ACS k Martinu Haškovi

Záložník odmítl s týmem odcestovat na soustředění

Sdílet

Martin Hašek odmítl odcestovat s A-týmem na soustředění do Španělska. Tím hrubě porušil své hráčské povinnosti a Sparta z takového jednání vyvodí důsledky. Jde o naprosto bezprecedentní a neprofesionální jednání hráče, který musí být připravený nést následky.
Martin Hašek v průběhu pondělí několikrát vyjednával se zástupci vedení o tom, že na herní kemp s mužstvem neodletí. Na sraz mužstva se dokonce dostavil bez cestovních dokladů. Vedení klubu mu sdělilo, že má odjet domů pro všechny potřebné věci a dostavit se na letiště k odletu. Tam Martin Hašek nedorazil.
Finální popis situace je jednoduchý: ze strany hráče došlo k hrubému porušení vnitřních pravidel, jedná se o vyjádření pohrdání klubem, jeho vedením, trenéry, spoluhráči i fanoušky. Následovat bude finanční postih, zároveň bude nejvyšší vedení řešit budoucnost hráče. Martin Hašek má platný kontrakt a jedná v přímém rozporu se smlouvou. Sparta své závazky, vyplývající z platné profesionální smlouvy, bezezbytku plní. Hráč nikoli.
Nejedná se totiž o první případ neplnění základních povinností v průběhu aktuální zimní ligové přestávky. Hašek si po skončení podzimní části sezony ani po několika urgencích kondičních trenérů nevyzvedl tréninkové vybavení nutné pro monitoring fyzické zátěže, aby mohl plnit předem stanovený tréninkový plán. Už na tento fakt vedení klubu na počátku ledna reagovalo finančním postihem.
Po návratu z dovolené uvedl, že v průběhu volna neodpovídá na zprávy a bude dobře kondičně připravený. Výsledky fyzických testů přitom prokázaly významný pokles jeho fyzické kondice.
Martin Hašek je nositelem sparťanského jména. Jeho otec na Letné působil jako hráč i trenér, na podzim mu dokonce před zápasem s Bohemians vedení ACS gratulovalo k padesátým narozeninám. Martin Hašek mladší je odchovancem strahovského mládežnického centra. V průběhu podzimu dostal od realizačního týmu v soutěžních utkáních minutáž 1491 min. a byl čtvrtým nejvytíženějším hráčem v kádru. V kontextu těchto faktů je jeho jednání o to více nejen neprofesionální, ale i zarážející.

Další novinky