Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-13

WU13: Porážka v lize žákyň i zimní lize

Sparťanky nestačily na Liberec a FA Praha

Sdílet

Druhé utkání jarní části 1. ligy mladších žákyň sparťankám nevyšlo dle představ a doma prohrály s Libercem 3:6.
Sparťanky do zápasu vstoupily hodně bojácně a opatrně a inkasovaly jako první. Brzy ale dokázaly odpovědět a srovnat. Tento stav se v utkání ještě dvakrát zopakoval.  
Vždy když to vypadalo, že se mladé sparťanky nadechují ke zvratu, inkasovaly hloupý gól většinou po individuální chybě. Těžký, ale zároveň kvalitní zápas hraný v tempu nabídl pěkné fotbalové momenty.  
Domácím hráčkám vázla hlavně předfinální fáze, na které budou chtít do dalších zápasů zapracovat. V sobotu 16.3. je čeká další těžký zápas v podobě derby. 
1. liga mladších žákyň, 9. 3. 2024. Fotogalerie zde.
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 3:6 (2:2) 
Branky ACS: Šillová, Gablíková, Maxová 
Sestava: Mikanová, Norková, Kratochvílová, Táborská, Piovarči, Martinů, Hutsuliak, Maxová, Gablíková, Šillová, Řídkosilová, Kašparová 
Mladší žákyně se v neděli 10. 3. představily ještě v posledním kole zimní ligy v Třeboradicích proti klukům z FA Praha, kteří celý turnaj nakonec vyhráli. 
Sparťanky čekal těžký zápas. V prvním poločase se nedařilo plnit úkoly stanovené před vstupem do utkání a děvčata brzy prohrávala vyšším rozdílem. Hráčky nedokázaly zachytit tempo soupeře a nepodařilo se proměnit ani dvě velké šance.  
Poločasová přestávka přišla vhod k důraznějšímu ujasnění úkolů a právě po pauze hráčky vstoupily do druhé půle s o poznání větší chutí a nasazením. Dařilo se lépe dostupovat hráče soupeře a bojovnost přinesla sparťankám také dvě branky. Poučení pro příště, že poctivá práce na hřišti musí přijít od úvodních minut zápasu. 
Soupeři gratulujeme k výhře celého zimního turnaje v Třeboradicích. 
Zimní liga Třeboradice, 10. 3. 2024 
AC Sparta Praha – FA Praha 2:7 (0:6) 
Branky ACS: Zdeňková, Piovarči 
Sestava: Zdeňková, Jínová, Piovarči, Šillová, Řídkosilová, Norková, Kašparová, A. Kurzweilová, Machová, Kratochvílová 

Další novinky