Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

WU15: Soustředění v Nové Vsi nad Popelkou

Starší žákyně tvoří nový tým

Sdílet

Nově se tvořící tým starších žákyň absolvoval soustředění v Nové Vsi Nad Popelkou v okrese Semily. Na soustředění odcestovalo 24 hráček a tři brankářky.
Na perfektně připraveném místním hřišti čekalo během pěti dní na sparťanky několik tréninkových jednotek. Hráčky měly po celou dobu k dispozici kromě trenérů také maséra Romana Divokého a fyzio Martinu Faladovou, kterým patří velké poděkování za péči o hráčky.

Soustředění se účastnila i čtveřice nových tváří, které přestupují do sparťanské patnáctky a dvě hráčky z větší vzdáleností, které zatím budou dále kvůli vzdálenostem působit ve svých mateřských klubech.Na patnáctku čekají po soustředění přípravné zápasy většinou proti starším dívkám. Tím prvním byl v sobotu 13. srpna v Dolním Dvořišti duel s LASK Linz WU16. Z prvního přípravného zápasu mladé sparťanky odešly poraženy 1:2 (0:2), branku ACS vsítila Urbanová.

Další zápasy čekají na hráčky o týden později, kde nejdříve změří síly s Duklou WU19 a následně proti stejně starému týmu dívek z Braníku. Poslední víkend v srpnu je na řadě již 1. ligové kolo v Jihlavě. Následující den proběhne poslední přípravné utkání proti dívkám z FA Praha. Mezi ligovými utkáními žákyň odehrají dívky další zápasy v pražské soutěži proti chlapcům. Během září na tým čeká prestižní mezinárodní turnaj Pelimat Cup v Písku, kde se představí týmy z Polska, Finska, Švédska a Slovenska.

"Chtěl bych pochválit hráčky za skvělý přístup k tréninkům. A zároveň poděkovat Evě Haniakové za to, jak dívky ročníku 2009 připravila. Holky vytvořily dobrou partu, a to i mimo hřiště," říká nový hlavní trenér Karel Truksa.

Další novinky