Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-9

Začátek zimních lig a přátelské utkání s Trnavou

Reportáže ze zápasů WU9 a WU11

Sdílet

Dívčí přípravky v uplynulém víkendu zahájily prvními zápasy působení v zimní lize, kterou letos hrají na hřišti partnerského klubu SK Aritma Praha. Navrch k tomu se kategorie WU11 utkala se slovenskými soupeřkami z Trnavy.
WU11 odehrála v sobotu 25.11. svá první dvě utkání zimní ligy proti chlapcům z Hostivic a Statenic.
V prvním utkání se dařilo více hostivickým, kteří díky dvěma produktivním útočníkům utkání ovládli. Sparťanky se od začátku snažily dominovat na míči a přes polovinu zápasu se jim to dařilo, ale ke koncovce se nepropracovaly. Ve druhé polovině přišly krátké výpadky v koncentraci a přepínání do obrany, což soupeř ihned trestal.
Do druhého utkání nastoupila druhá parta děvčat o poznání lépe a svojí aktivitou soupeře zcela převálcovala. Hráčky dokázaly přenést do utkání snahu a naučené dovednosti z posledních týdnů z tréninků a průnikovými přihrávkami si vytvářely šanci za šancí. Elán sparťanek nepolevoval ani za hustého sněžení, a tak si po zásluze odnáší vysokou výhru.
Sestava - Hostivice: Fauknerová, Holečková, Jásková, Knappová, Krafnettrová, Markvartová, Pešatová, Švarcová, Trejbalová
Sestava - Statenice: Blechová, Dvořáková E., Dvořáková N., Gavalcová, Kamitzová, Kociánová, Novotná, Prejzková
Fotogalerie zde.
V neděli 26.11. pak sparťanky pokračovaly v náročném víkendu, kdy se v Satalicích utkaly se Spartakem Trnava. Utkání proběhla na dvou hřištích oddělených ročníkově - 2013 a 2014.
Zápas starších hráček r. 2013 byl více soubojový, sparťanky si vypracovávaly více příležitostí, ale málo z nich dokázaly zakončit střelou na bránu. Když už se ale k zakončení dostaly, zakročila urostlá brankářka soupeře. V zápase nebyla děvčata horším týmem, ba naopak byla fotbalovější, ale fyzickou vyspělostí soupeřkám nestačila. Pár individuálních chyb ale nakonec sparťanky stály vítězství v zápase.
Sestava 2013: Bohuslavová, Dvořáková N., Janečková, Jásková, Juráčková, Knappová, Krafnettrová, Švarcová, Trejbalová, Wávrová
Na hřišti mladších hráček r. 2014 byl zápas více technický, sparťanky kontrolovaly zápas a na míči dominovaly. Velmi dobře se našim hráčkám dařilo otáčet hru, přebírat míče nahoru a věřili si v soubojích 1v1. Díky rychlým přihrávkám se dostávaly do jasných gólových šancí a ty s přehledem proměňovaly. Soupeř nám vstřelil všechny góly díky jedné hráčce, která se individuálně skvěle prosazovala. Velkou pochvalu zaslouží brankářka Macasová, která skvěle četla hru, rychle rozehrávala a i několika skvělými zákroky nás mnohokrát zachránila.
Sestava 2014: Blechová, Drtinová, Dvořáková E., Kamitzová, Fauknerová, Gavalcová, Holečková, Macasová, Kociánová, Novotná, Prejzková
Fotogalerie zde.
Mladší přípravka se do programu zimní ligy na Aritmě pustila v neděli 26.11. zápasy proti Tuchoměřicím a Sadské. Tým byl doplněn několika hráčkami r. 2014.
V prvním zápase proti klukům z Tuchoměřic se sparťankám povedl vstup a díky několika rychlým gólům hned v úvodu utkání si dokázaly vypracovat náskok, který už neztratily. Díky vyššímu vedení koncentrace hráček klesala, na což je potřeba si dát pozor do budoucna, ale nic to nezměnilo na vývoji utkání a konečném výsledku.
Do druhého utkání nastoupila obměněná sestava a silnější soupeř v podobě Sadské našim hráčkám nenechal nic zadarmo. Kluci byli silově a rychlostně skvěle vybavení a naše chyby i díky tomu dokázali rychle trestat. Sparťanky se ale vzchopily a s těžkým soupeřem odehrály vyrovnané utkání až do posledních minut. V konečném součtu si ale o jeden gól odnáší výhru soupeř.
Sestava - Tuchoměřice: Berková D., Berková E., Carvová, Čabala, Drtinová, Levá, Mertin, Perbecká, Rysková
Sestava - Sadská: Berková E., Drtinová, Legnerová, Mertin, Perbecká, Rysková, Skalníková, Turková
Fotogalerie zde.

Další novinky