Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

InformaceMuži A

Zápas jsme si zkomplikovali

Brian Priske po výhře nad Baníkem

Sdílet

Trenér Brian Priske hodnotil po výhře nad Baníkem průběh utkání na pozápasové tiskové konferenci. Tentokrát hovořil o zbytečných inkasovaných gólech, pohybu útočné trojice nebo možném hattricku dvougólového Jana Kuchty.

PRISKE | Zápas jsme si zkomplikovali

O pocitech po těsném vítězství
Mám smíšené pocity, ale rozhodně nejsem zklamaný. Když vyhrajeme, nejsme nespokojení. Na druhou stranu jsme třikrát inkasovali a hned dvakrát ve chvíli, kdy jsme vedli a kontrolovali hru. Zbytečně jsme si zápas zkomplikovali. Je škoda, že jsme neproměnili další šance, kdy jsme mohli skóre opět navýšit. Musíme ale být spokojeni s tím, že jsme vstřelili čtyři góly a kolik šancí jsme si vytvořili. Pokračujeme v naší cestě, vyhráli jsme další zápas a celkem už jsme dosáhli na 73 bodů – to je v této fázi určitě pozitivní.
O menších rozdílech ve skóre v jarní části sezony
Pokládáte velmi dobrou otázku… Je pravda, že od začátku jarní části jsme měli období, kdy jsme s našimi výkony v lize nebyli úplně spokojení. Soupeře jsme pouštěli do příliš mnoha šancí a obecně inkasovali mnoho gólů. Chyběla nám taková ta naše flow. Zároveň jsme ale sehráli hned 11 utkání ve 36 dnech včetně čtyř zápasů v Evropě proti silným týmům, dvou derby a zápasů v Plzni, na Slovácku, nebo teď s Baníkem. Myslím, že jeden z aspektů proto může být i kvalita soupeřů, se kterými teď hrajeme. Každopádně jsem nebyl spokojený s tím, kolik gólů jsme inkasovali a navíc jakým způsobem. Od konce reprezentační přestávky ale v naší hře vidím progres, zaznamenali jsme pokles očekávaných gólů na zápas ze strany soupeřů. Pokud bychom se měli bavit o dnešním utkání, rozhodně nemůžu být spokojený se dvěma góly, které jsme inkasovali za stavu 4:1.
O pohybu útočníků proti vysoké obranné linii Baníku
Myslím, že to nebylo špatné. Byl to jeden z prvků hry, kde se nám dnes dařilo. Ať už Indrit nebo Birma na stranách, nebo Kuchtič na hrotu, se i během prvního poločasu pohybovali dobře, ve správných meziprostorech. Byli jsme ale nepřesní, nedělali jsme vhodná rozhodnutí a nedokázali jsme tyto akce dotáhnout až do konce. Během celého zápasu jsme si ale opět vytvořili velké množství příležitostí. A to i díky dobrému pohybu útočníků. Ve druhém poločase jsme kvalitu naší hry zvedli a měli jsme přidat pátý, šestý, ale možná i sedmý gól. Až se zítra podíváme na statistiku očekávaných gólů, asi nás to bude trochu mrzet.
O výkonech Jana Kuchty a Veljka Birmančeviće
Určitě dnes byli důležití, především svou kvalitou a vstřelenými góly. Myslím, že oba dnes mohli dosáhnout hattricku. V poslední době dobře trénují, takže to není jen o jejich prezentaci v zápase. Jsem určitě spokojený s tím, co předváději a jaké úsilí zápasům věnují. Například Honza hraje agresivně a je pro tým velmi platný jak do ofenzivy, tak do defenzivy.
O možnosti ponechání Jana Kuchty na hřišti
Cítil jsem, že Honza už fyzicky odcházel, takže byla změna nutná. Zároveň jsme chtěli vidět na hřišti i Victora Olatunjiho a Adama Karabce.
O roli Indrita Tuciho na hřišti a jeho zdravotním stavu
Co se týká jeho zdraví, tak myslím, že bude v pořádku. Pravděpodobně šlo jen o křeč. Jeho role na hřišti je jinak stejná, jako když na desítce hraje Birma, Šulo nebo Kara. Chceme, aby tito hráči hledali prostory mezi řadami, udrželi míč zády k brance soupeře, byli aktivní směrem dopředu a vhodně spolupracovali s Janem Kuchtou na hrotu útoku. Není žádný rozdíl v tom, kdo zrovna hraje, i když například v porovnání s Lukášem Haraslínem jde o trochu jiné typy hráčů. V posledních zápasech jsme od začátku volili Indrita. Ten i dnes ukázal dobré věci, ale především v prvním poločase udělal i několi špatných rozhodnutí. Ve druhé půli poté předvedl svoji kvalitu, třeba i svým podílem na vstřeleném gólu.
O nízkém vytížení Michala Ševčíka
Samozřejmě, že v případech, kdy hráčům chybí minutáž, přemýšlíte nad tím, jaký to na ně může mít dopad. Ševa by určitě chtěl hrát, a zasloužil by si to. My se snažíme myslet na to, jak ho udržet na co nejlepší úrovni. Je to ale stejný případ u každého hráče, který zrovna nehraje. V identické situaci je teď například Jakub Pešek. V týmu je obecně velká konkurence a nemůže hrát každý. Vždy je pak na mě, koho do sestavy vyberu. Určité obavy o jejich stav ale musíme mít, protože naše hra a úspěchy stojí na všech členech kádru.
O Lukáši Haraslínovi mezi náhradníky
Nikoho si na další část sezony nepřipravujeme. Vybíráme ty hráče, kteří nám pomohou vyhrát. V tuto chvíli není prostor na nějaké šetření. Do zápasů jdeme s těmi hráči, kteří jsou v nejlepší formě a na tréninku se předvádějí v nejlepším světle.

Další novinky