Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Zdeněk Ščasný odchází ze Sparty

Děkujeme za práci, kterou pro Spartu odvedl

Sdílet

Zdeněk Ščasný již není hlavním trenérem Sparty, vedení klubu ho v noci po derby se Slavií na základě neuspokojivých výkonů a výsledků v posledních dvou zápasech odvolalo. Pro Ščasného tím končí jeho třetí působení ve Spartě.
Zdeněk Ščasný se do Sparty vrátil v lednu 2018, kdy se stal sportovním ředitelem klubu a přímým nadřízeným tehdejšího trenéra Andrey Stramaccioniho. „Mojí ambicí je z této pozice co nejvíc pomoci Spartě, předat zkušenosti, které jsem jako trenér nasbíral.“
Ščasný měl na co navazovat, protože ve Spartě už předtím dvakrát působil. V devadesátých letech získal dva tituly, při druhém angažmá mezi lety 2015–2016 zase Spartu dovedl až do čtvrtfinále Evropské ligy.
Jeho třetímu působení ale podobně úspěšný vrchol chyběl. Po odvolání Stramaccioniho vybral na trenérskou lavičku Pavla Hapala, ani jeho angažmá ovšem nedopadlo podle očekávání. Po venkovním zápase předkola Evropské ligy proti Subotici byl Hapal odvolán a Ščasný se stal nejdříve dočasným a následně trvalým hlavním trenérem.
Přes počáteční zlepšení výkonů přišla v závěru podzimu černá série čtyř zápasů, které výrazně pokazily dojem z první poloviny sezóny. Podobný scénář se opakoval i na jaře. Sparta do něj vstoupila pozitivně, dokonce stále platí, že z hlediska bodů je nejúspěšnějším týmem jarní části. Nicméně výsledky a předváděná hra v posledních dvou zápasech, proti Karviné a Slavii byly pro vedení klubu důvodem, aby trenéra Ščasného od týmu odvolalo.
Děkujeme Zdeňku Ščasnému za práci, kterou pro Spartu odvedl!
1 / 49

Další novinky