Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži ASPARTA iD

Znovu jsme ukázali psychickou sílu

Lukáš Sadílek proti Plzni přihrál na vítězný gól

Sdílet

Lukáš Sadílek si připsal asistenci u vítězného gólu proti Plzni. V pozápasovém rozhovoru pro Sparta TV pak hodnotil utkání. Podívejte se zde na rozhovor nebo si přečtěte přepis.

vjsnnoot

Sáďo, kde vidíš důvody, že tři body zůstávají tady doma na Letné?
Myslím, že jsme ten zápas dobře začali. Snad z první akce jsme vstřelili gól. Pak jsme mohli vstřelit nějaké další góly. Bohužel bylo vyrovnáno a potom jsme dali na 2:1. Myslím, že těch okének tam bylo víc, že jsme toho mohli využít. Na konci jsme se trošku nechali zatlačit, protože Plzeň dopředu pošle šest hráčů, kteří mají ke dvěma metrům a skáčete, je to 50 na 50, jestli se k vám balóny odrazí nebo ne, ale zkušeně jsme to ustáli. Věřím, že tohle je naše síla, že jsme psychicky silní. Před rokem bychom možná ten zápas nezvládli. Ten konec jsme skvěle uhráli.
Mluvíš o psychické síle. Ukázalo se to při druhém gólu, kdy jsme dali branku po minutě po vyrovnání?
Věřím, že s námi jen tak něco nezamává. Ukázal to ten otočený dvojzápas s Dinamem. Myslím, že jsme po psychické stránce na tom daleko lépe a že si věříme. Je to jenom dobře a ukazujeme to na hřišti.
Druhý gól padl po tvé krásné přihrávce. Jak jsi tu akci vnímal?
Už jsme se o tom bavili, že jsou tam mezírky, že se s námi moc nechytají, když budeme zabíhat střeďáci za obránce, že tam stačí sklopit dolů nebo prohodit za obranné řady. Podařilo se to. Bavili jsme se o tom i včera před tréninkem, že z toho můžeme hrozit. Těch příležitostí tam bylo daleko víc, když jsme takhle mohli chodit sami. Ve druhém poločase jsem pak mohl jít sám a fauloval mě Cadu. Jsem rád, že když jsme se na to připravovali ten den před zápasem, že to fungovalo a že jsme z toho vlastně rozhodli.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky