Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

První zápas se Spartakem Subotica skončil prohrou 0:2

Sparta je po prvním utkání 2 předkola EL ve složité pozici

Sdílet

Sparta v Srbsku proti Spartaku Subotica vstoupila do evropských pohárů velmi špatně. Na hřišti v Novim Sadu prohrála 0:2 a před odvetou je ve velmi složité situaci.
Sparta nastoupila v Novim Sadu se třemi změnami v základní sestavě. Na pozici stoperů se oproti prvnímu utkání s Opavou představili Kaya a Radaković, na hrotu útoku nastoupil Benjamin Tetteh.
Pro Spartu začal zápas nejhůře, jak mohl. V osmé minutě propadl centrovaný míč z přímého kopu na zadní tyč a tam ho za Nitu uklidil domácí stoper Nemanja Ćalasan.
Šance si i dál tvořili jen Srbové. Po sedmadvaceti minutách si Djuričin pohrál s několika sparťany a na branku vyslal střílenou přihrávku. K té se dostal Ćećarić, jeho střelu ale pokryl Nita.
Sparta poprvé na branku vystřelila po půlhodině, kdy to zkusil Plavšić. Perić ale míč v pohodě ukryl v rukavicích.
Čtyři minuty před přestávkou pálil z velkého úhlu Frýdek, jeho ránu vyrazil brankář Perić. Po hříchu to byla asi největší šance Sparty v prvním poločase. Do kabin šli hráči s jasným přáním, aby byl druhý poločas úplně o něčem jiném.
Po pauze nastoupil Josef Šural, který nahradil Plavšiće, obraz hry se ale příliš nezměnil. Sparta sice měla první šanci druhého poločasu, jenže Kaya po rohu hlavičkoval těsně vedle.
A pak už přišel další kritický okamžik zápasu. Djuričin si narazil míč se Šimurou a pak míč o tyč uklidil za Nitu. Do konce zápasu zbývalo něco přes půl hodiny a Sparta prohrávala 0:2.
Až za tohoto stavu se své velké šance dočkali také sparťani. Šural našel na malém vápně Tetteha, který měl míč pod nohou. Přesto dokázal zakončit, jenže vysoko přestřelili branku.
O chvíli později pálil uvnitř vápna z voleje Kanga. Rána to byla prudká a rozvlnila síť, jenže bohužel jen z boku a skóre se neměnilo.
Pak málem nedůrazné bránění Sparty potřetí potrestal Spartak. Glavćić po přiťuknutí s Djuričinem vystřelil naštěstí těsně vedle.
Čas se krátil a Sparta potřebovala skórovat. Vzít to na sebe zkusil kapitán Stanciu. Jeho rána z kruhu před vápnem skončila těsně vedle pravé tyče.
Nic dalšího už se v zápase nestalo a utkání v Srbsku tak skončilo těžko představitelným výsledkem, Sparta prohrála 0:2.
FK Spartak Subotica – AC Sparta Praha
Branky: 9. Ćalasan, 58. Djuričin. ŽK: Jočič, Šimura, Djuričin - Šural, Frýdek. Rozhodčí: Raczkowski - Obukowicz, Siejka (vš. Polsko)
Subotica: Perič - Tekijaški, Kerkez, Ćalasan, Vukčević (74. Afum) - Joćić - Djuričin (75. Milošević), Šimura, Glavčić, Savković - Čečarić (86. Marčić). 
Sparta: Nita - Chipciu, Radaković, Kaya, Frýdek - Kulhánek - Ben Chaim (61. Vukadinović), Stanciu, Kanga, Plavšić (46. Šural) - Tetteh (84. Ristić).

Další novinky