Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Takhle krásnou střelu jsem si ani nepředstavoval

Martin Frýdek po vítězném utkání v Teplicích

Sdílet

Martin Frýdek patřil mezi nejlepší sparťany zápasu v Teplicích a svůj suverénní výkon potvrdil i krásnou vstřelenou brankou. V rudém dresu se tak trefil bez jednoho dne přesně po roce.
Za Spartu jsi po příchodu z Liberce vstřelili čtyři ligové branky a všechny padly v srpnu. Máš pro to nějaké vysvětlení?
Fakt? Tak to vůbec nevím, to je zajímavá shoda náhod. Určitě se nesoustředím jenom na srpen!
Gólová střela v Teplicích ti opravdu sedla. Padlo to tam přesně tak, jak sis představoval?
To jsem si vůbec nepředstavoval, já chtěl prostě jenom zkusit vystřelit! Že to tam takhle padlo je samozřejmě super. Jsem za to rád. Ale před střelou by mě ani nenapadlo, že se to takhle povede.
Gól jste dali už ve druhé minutě. Jak důležité to bylo pro další vývoj utkání?
Když jsme dali první gól, tak z nás všechno spadlo, navíc prakticky vzápětí jsme přidali i druhý. To pro nás byl ideální vývoj a pak už jsme si to pohlídali. Hráli jsme dobře.
Konečně jste dokázali přidat víc branek a potvrdit tak svou převahu v zápase i gólově. Jak cenné to je?
Samozřejmě jsme rádi, že jsme tenhle zápas zvládli, odsud se body nebudou vozit snadno. Co jsem ve Spartě, tak jsme v Teplicích ještě nevyhráli… Hodně si toho vážím a myslím, že i ostatní kluci jsou hodně rádi.
Se změnou trenéra ses přesunul do středu hřiště, jak se tam cítíš?
Je to už nějaká doba, co jsem tam nastupoval naposledy, takže to podle mě ještě nějaký čas chce. Ale já budu hrát tam, kam mě trenér dá, všude se snažím odvést plnohodnotný výkon. Tentokrát jsem k němu přidal i gól a doufám, že podobně to bude pokračovat dál.
Tři týmy mají v lize po čtyřech duelech plný počet bodů. Co na tuhle nevídanou situaci říkáš?
Pořád jsme na startu ligy, čtyři zápasy zase není až tak moc. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál, ale teď jsem hlavně rád, že jsme zatím neztratili. Musíme udržet stoprocentní soustředěnost na každý zápas a doufám, že tuhle vítěznou sérii protáhneme co možná nejdéle.

Další novinky