Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Devatenáctka rozstřílela Dynamo 7:0

Starší dorostenci Sparty porazili Dynamo České Budějovice 7:0

Sdílet

Sparťanská devatenáctka ve druhém kole Celostátní ligy dorostu navázala na výhru z Pardubic a porazila Dynamo České Budějovice 7:0!
Sparťané do zápasu vstoupili aktivně a hned v úvodu šli do vedení. Dlouhou přihrávku za obranu Dynama doběhl na poslední chvíli Vojtěch Patrák, ve vápně si zpracoval míč a hostujícímu obránci nezbývalo nic jiného, než Patráka faulovat. K penaltě se postavil sám faulovaný a pokutový kop s přehledem uklidil k pravé tyči.
Do nadějné příležitosti se po půlhodině hry dostal Adam Hložek, ale jeho slibnou střelu brankář Kerl zvládl vyrazit. 
O pár minut později už ale golman Dynama inkasoval podruhé. Nedorozumění v obraně Českých Budějovic využil Vít Kolář a poslal Spartu do vedení 2:0.
Ve 40. minutě se dostal ke střele znovu Hložek, ale jeho technický pokus skončil nad brankou. První poločas tak skončil dvoubrankovým rozdílem.
Hned po změně stran sparťané přidali další dva góly. Ve 47. minutě se z přímého kopu trefil přesně Vít Kolář a za pouhé dvě minuty navýšil Bláha, který se prosadil po pohledné kombinaci ve vápně.
Po hodině hry se sparťanský dorost radoval popáté. Hostující Dynamo ztratilo míč po rohovém kopu a Václav Bláha mohl utíkat k brance soupeře. Po sprintu přes celé hřiště si na hranici vápna narazil se spoluhráčem a v cestě mu stál už jen brankář Kerl. Ten ho sice v pádu fauloval, míč se ale dokutálel až k volnému Patrákovi, kterému stačilo míč jen posunout do odkryté branky.
V 73. minutě se prosadil Adam Hložek, který prudkou střelou k levé tyči nedal gólmanovi Dynama šanci a zvýšil tak na 6:0.
O poslední branku Sparty se pak postaral Václav Bláha, ke kterému brankář hostů vyrazil Šimáčkovu prudkou ránu. Sparťanský útočník tak mohl z dorážky přidat svou druhou trefu v zápase.
Starší dorost ve druhém ligovém duelu nové sezóny zvítězil vysoko 7:0. V příštím kole se výběr trenéra Ericha Brabce utká s Duklou.
AC Sparta Praha U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 7:0 (2:0)
Góly: 14. a 61. Patrák, 35. a 47. Kolář, 49. a 81. Bláha, 73. Hložek. ŽK: Matuška, Pravda
AC Sparta Praha: Pecháček – Alexandr, Štětina, Šnajdr, Čejka, Hložek, Šimáček (C), Kolář, Patrák, Bláha, Szewieczek. 
Náhradníci: Janáček, Hucek, Gabriel, Hapal, Vokřínek, Konopásek, Zeman 

SK Dynamo Č. Budějovice: Kerl – Ardamica, Bartoš, Carda, Jiran, Pravda, Malecha (C), Matuška, Machač, Skála, Strejček. 
Náhradníci: Červenec – Šestauber, Kortiš, Míka, Martinec, Sedlák 

Rozhodčí: J. Šimáček – P. Hocek, M. Radina.  

Další novinky