Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryU-19

„Chtěli jsme útočit a přidávat další branky"

Trenér Erich Brabec hodnotí výhru 7:0 nad Dynamem.

Sdílet

Trenér Erich Brabec hodnotí vysokou výhru 7:0 nad Dynamem České Budějovice.
Nastříleli jste sedm branek, jste s výsledkem spokojený?
Góly v prvním poločase padly kvůli nedůslednosti Českých Budějovic, ale ve druhé půli jsme jasně dominovali a těch gólů jsme mohli přidat ještě víc. Kluci předvedli výkon, jaký od nich očekáváme, zase až ve druhém poločase, stejně jako tomu bylo v prvním kole v Pardubicích. Určitě máme na čem pracovat.
V čem vidíte rozdíl mezi prvním a druhým poločasem?
Týmy, které proti nám hrají, mají prvních 45 minut sílu plnit taktické pokyny, které od trenéra dostanou. Postupem času jim síly ubývají, protože hrají téměř celý zápas bez míče. Bylo to vidět i v zápase s Dynamem.
Zápas jste zlomili v úvodu druhého poločasu, co jste řešili v kabině?
Klukům jsem řekl, že první poločas nebyl dobrý a že je potřeba do druhé půle vlétnout jako by to bylo 0:0 a zápas rozhodnout. Hráčům se to podařilo, myslím si, že některé branky byly opravdu krásné a některé naše akce snesou i přísnější měřítko. Celkově bych kluky vyzdvihl za to, že přestože vedli větším rozdílem, stále chtěli útočit a přidávat další branky.
Patrák, Kolář a Bláha vstřelili po dvou gólech, jak hodnotíte jejich výkony?
Venca Bláha měl šance i v Pardubicích, ale nedal je. Dnes se mu to podařilo, ale samozřejmě od něj očekávám ještě větší kvalitu směrem do ofenzivy. Vojta Patrák dnes pracoval velmi dobře a Vítek Kolář proti Dynamu odehrál první obtížnější zápas ve starším dorostu. Směrem dozadu je lechtivější, ale ukázal, že levačku má výbornou. Potřebuje zapracovat na tom, aby pouze neútočil, ale věnoval se také bránění.
Prosadil se i Adam Hložek, který nastoupil netradičně uprostřed zálohy…
„Hložan“ hrál o patro níž, než je zvyklý, ale byl pro tým důležitý. Ve středu hřiště podstoupil hodně soubojů. Nastoupil tam, protože Zbyněk Konopásek zatím není zdravotně stoprocentní.

Další novinky