Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Projevila se křehkost týmu

Zdeněk Ščasný po utkání na hřišti Bohemians

Sdílet

Zdeněk Ščasný na pozápasové tiskové konferenci vysvětloval, jak je možné, že jeho tým ztratil podruhé v řadě vedení v poseldních minutách zápasu.

TISKOVKA | Zdeněk Ščasný po remíze v Ďolíčku

Podruhé v řadě jste ztratili náskok v závěru zápasu. Vidíte v tom nějaký společný rys?
Ty dva zápasy a inkasované branky byly rozdílné. Proti Příbrami to byl rychlý protiútok, tady jsme i vinou dvojího vynuceného střídání dostali hráče na posty, kde nehrají, a pustili jsme Bohemku k první střele na bránu, ze které hned dala gól. Těžko srovnávat. Na druhou stranu byl ten zápas rozdílný i v počtu našich šancí samozřejmě.
Čím si branky v závěrech zápasů vysvětlujete?
Částečně už jsem na to odpověděl. S Příbramí to byla naše špatná reakce. Všichni si chtěli dát třetí gól a propadli jsme pocitu, že se nám nemůže nic stát. Tentokrát to bylo jiné. V určité pasáži zápasu jsme podvědomě chtěli bránit, přitom jsme věděli, že to není správná cesta. Mužstvo ještě není tak silné, ale to není omluva, spíš je to kritika toho, že neodehrajeme deset minut na vlastní polovině v klidu. To si nemůžeme dovolit.
Proč jste si nevypracovali tolik šancí jako s Příbramí?
Soupeř byl dobře připravený, výborně bránil. Věděli jsme, že Bohemians mají vynikající defenzivu. Chtěli hrát jen na brejky, pro nás bylo složitější si vytvořit tolik šancí, jako s Příbramí. V určitých fázích zápasu, hlavně v první půli, jsme postrádali trpělivost. Druhou už jsme měli jednoznačně pod kontrolou, o to víc mrzí, že jsme ten zápas nedohráli.
Mají hráči v závěrech zápasů strach, že neudrží těsné vedení?
Nemyslím si, že to je strach. Spíš je chyba to, že se zatáhneme a bráníme, měli jsme držet míč na polovině soupeře, který mlel z posledního. Je to určitá nevyzrálost nebo křehkost mužstva.
Stanciu střídal v poločase. Šlo o zdravotní problémy?
Přesně tak.
Berete to tak, že jste si ztráty bodů přivodili sami, že to tolik nebylo o soupeři?
Beru to tak. Snažím se rozlišit výsledek, který zklame fanoušky, a chci rozlišit hru. V každém zápase můžu něco vytknout, ale podle mě kluci plní to, co chceme. Samozřejmě v rámci možností toho, v jaké fázi se teď tým nachází. Výsledky to ale samozřejmě kazí. Mrzí mě to kvůli tabulce, ale jinak vím, že mužstvo je na dobré cestě.
1 / 65

Další novinky