Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Dva rozdílné poločasy

Zdeněk Ščasný po utkání s Duklou

Sdílet

Zdeněk Ščasný dovedl Spartu ke třem bodům proti Dukle. Po utkání odpovídal na otázky k zápasu i na to, že klub hned po zápase potvrdil jeho setrvání v pozici hlavního trenéra A týmu.

TISKOVKA | Ščasný po výhře nad Duklou

Jak hodnotíte zápas?
Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Měl jsem respekt ze soupeře, protože jsem Duklu viděl na Baníku. Hráli tam výborně, vypracovali si tam několik šancí, ale sráželo je, že nedávají branky. My jsme do zápasu vstoupili ne úplně nejlépe. V první půli jsme střídali slušné pasáže se špatnými. První poločas prostě z naší strany nebyl moc povedený, což v závěru zachránilo to, že jsme dali branku. Ta nám pomohla a druhá půle už byla podle našich představ, povedla se i střídání. Chtěli jsme hrát na míči, ale věděli jsme, že Dukla nemá co ztratit.
Jste spokojený s nulou vzadu?
To samozřejmě ano. Věřil jsem, že branku dáme a bylo důležité, že jsme je do ničeho nepouštěli. První šanci jsme jim prakticky dovolili až v prodloužení.
Tentokrát se týmu povedlo v závěru udržet vedení a ještě ho navýšit. Těší vás to?
Věděli jsme, že si nemůžeme dovolit další ztrátu. Mužstvo ale také vědělo, že oba ty zápasy, byť byli rozdílné, jsme zvládli herně. V jednom jsme měli hodně šancí, ve druhém jsme zase dřeli jako tým. Chtěli jsme tuhle smolnou sérii ukončit a to se povedlo. Jsem rád, že jsme to před pauzou zvládli.
Proč nebyl v nominaci Michal Sáček?
Byl to jeden z důležitých momentů zápasu na Bohemce, i když jsme to nikde neprezentovali. Michal se tam dostal do vážných zdravotních problémů, které měl už na hřišti. Volali jsme na něj, vůbec nereagoval, nevěděli jsme, že to je zdravotní problém. Po utkání skončil na oddělení JIP, dostával se z toho dva dny. Na přání doktorů uděláme ještě po víkendu kontrolní testy a snad už ho pak pustí do plného tréninku. Nechtěli jsme nic riskovat. Bohužel to ovlivnilo zápas na Bohemians, Sáček měl hrát zleva, ale vůbec nevnímal pokyny, nereagoval na ně.
Co Lukáš Vácha. Jaká je jeho současná pozice?
Lukášova pozice v mužstvu je důležitá. Nejenom, že pracuje v tréninku a pomalu se vrací do své staré formy, ale také pomáhá tím, jak mluví s kluky, jak je pozitivní v kabině. Dnes přišel na hřiště a yla to i jeho zásluha, že jsme zvedli. V závěru dobře četl situace, odebíral míč. Velmi dobrý výkon.
Klub oznámil, že zůstáváte ve funkci trenéra na dobu neurčitou. Jak si toto rozhodnutí vykládáte?
V tuhle chvíli nad tím nepřemýšlím. Samozřejmě bych chtěl, aby to vydrželo do konce podzimu, protože by to znamenalo, že hrajeme dobře a vyhráváme. Rozhodně nejde o moje ambice. Já jsem jasně řekl, že jsem nechtěl nahradit předchozí trenéry, ale bylo to v danou chvíli nezbytné. Přivádět někoho cizího nebylo optimální. Může se to ještě celé na konci podzimu přehodnotit, to ale záleží hlavně na výsledcích.
Dojde k přesunu agendy sportovního ředitele na Tomáše Rosického, abyste měl víc času na práci trenéra?
Tomášovi přibyla práce, protože mi pomáhá na hřišti. Je denně na tréninku a řešíme spolu věci okolo mužstva. Mně samozřejmě přibyla hlavně zodpovědnost.

Další novinky