Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Pomůže nám to!

Lukáš Vácha po utkání s Duklou

Sdílet

Lukáš Vácha v pozápasovém rozhovoru hodnotil vystoupení Sparty, která na domácím hřišti porazila Duklu 2:0. Hodnotil i přibývající herní minuty na jeho kontě a náladu v týmu před reprezentační přestávkou.
Lukáši, jak hodnotíš zápas?
Jsem rád, že jsem se dostal na hřiště. Sbírám ty minuty poskromnu, ale jsem šťastný za každou chvíli a jsem rád, že jsme dneska vyhráli. Byl jsem na hřišti, když jsme dali gól, takže za to jsem taky rád a samozřejmě, že bereme vítězství, protože v předešlých zápasech jsme nedokázali zápasy dohrát tak, abychom zvítězili a ztráceli jsme body.
Bude z toho příště základní sestava?
Je repre pauza, tak uvidíme co se všechno odehraje.
Kanga se ale dnes vykartoval.
Uvidíme, jak se rozhodne trenér. Teď to není aktuální. Vyhráli jsme, je repre pauza a my se bude koukat dopředu. Odjede nám spousta kluků. Máme i dost zraněných, takže se potřebujeme dát pořádně do kupy. Bylo důležité, že jsme vyhráli, samozřejmě bych byl rád, kdybych se dostal do základu. Jak už jsem lae říkal, sbírám minuty a jsem rád za každou chvíli.
Jak hodnotíš vývoj ligy?
Jak jsem říkal, ztratili jsme dvě kola zpátky. Jak doma s Příbramí, tak na Bohemce, ty zápasy jsme měli oba vyhrát, ale ztratili jsme 4 body a v tuhle chvíli bychom byli první, takže to je jenom naše škoda. Jdeme cestou, kdy se od propadáku se Suboticou snažíme navázat dobré výkony alespoň v lize. Všechny zápasy, co jsme odehráli,  jsme vyhráli, až na ty dva s Příbramí a Bohemkou, ty se nepovedly. Teď jsme si řekli, že vyhrajeme, a dlouho dobu jsme vedli 1:0 a pak jsme dali gól na 2:0 a kontrolovali jsme zápas a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Máme 3 body, takže se posouváme a uvidíme, jak to bude vypadat po repre pauze.
Při nástupu na hřiště jsi sklidil velký potlesk. Jaký to byl pocit?
Jsem moc šťastný a jsem rád, protože nějakou dobu už tady hraju a už když jsem nastupoval v Teplicích, tak mi fanoušci aplaudovali. Je to samozřejmě odměna za to, že jsem tady už delší dobu. Jsem šťastný a líbilo se mi to!
Může ten zvládnutý konec pomoci do dalších zápasů?
Já si myslím, že ano. Absolutně! Zatím jsme v lize neprohráli. Nechci to nějak přeceňovat, ale pořád jsme neprohráli a v lize, kde jsme odehráli těžké zápasy, je to důležité. Určitě nám to pomůže!

Další novinky