Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Bojovat jeden za druhého!

Ohlasy sparťanů před zápasem s Baníkem Ostrava

Sdílet

Reprezentační přestávka je u konce a Spartu v pondělí čeká návrat na ligové trávníky na hřišti Baníku Ostrava. Před zápasem jsme se vyptávali Uroše Radakoviće, Nica Stancia a také trenéra Zdeňka Ščasného.
„Bude to náročné utkání, nic lehkého nás tam nečeká. Bude vyprodaný stadion a dobře víme, jakou atmosféru fanoušci Baníku udělají. Musíme si ale přivést tři body, nehledě na všechny ostatní vlivy,“ říká Uroš Radaković, který několik povedených duelů proti Baníku odehrál v dresu Olomouce.
„Musíme se koncentrovat jen na sebe. Když budeme hrát tak, jak už jsme v této sezóně převedli, tak utkání zvládneme. Baník má formu, dostává málo gólů, takže musíme o to víc pracovat, abychom to zvládli,“ hecuje své spoluhráče Radaković.
Podobně jako srbský stoper to vidí i Nico Stanciu: „Hrají proti nám vždy dobře. Ale musíme se tomu postavit, bojovat ještě víc. Pokud chceme vyhrát, musíme být dobře naladěni psychicky a všichni z mužstva se musejí naplno koncentrovat na svůj výkon. Jen když půjdeme všichni stejným směrem a budeme bojovat jeden za druhého, tak můžeme uspět.“
Trenér Zdeněk Ščasný během reprezentační pauzy neměl k dispozici některé z opor kádru, i tak ale prý zbývá dost času připravit se na Baník. „Každý zápas venku je samozřejmě náročný, Baník obzvlášť. Čekáme těžké utkání s výbornou atmosférou, tak jako vždy v Ostravě. Musíme se na to zodpovědně připravit,“ dodává šéf sparťanské lavičky.
Klíčovým hráčem Baníku v soubojích se Spartou bývá Milan Baroš, který nejspíš bude hrát i v pondělí. „Proti Barošovi jsem hrál asi čtyřikrát, je to šikovný hráč, rád chodí do soubojů. Musíš si ho pořád hlídat a nedávat mu ani kousek prostoru,“ vysvětluje Uroš Radaković. „Když mu dáš metr prostoru ve vápně, hned dá gól. Mají ale i další kvalitní hráče, jsou sehraní a nebude to snadné,“ varuje stoper.
Spartě bude kvůli karetnímu trestu chybět Guélor Kanga, i bez něj ale letenští nepřipouští nic jiného než výhru: „Bude to složitější, protože odehrál všechny zápasy a hodně nám pomáhá. Ale zase by k ostatním klukům, kteří můžou nastoupit místo něj, bylo nefér říct, že jsme bez Guélora slabší. Kdokoliv ho nahradí, se bude snažit hrát tak dobře jako on. Máme dobré hráče a snad to neovlivní náš výkon,“ uzavírá své dojmy před utkáním v Ostravě Nico Stanciu.
Tradiční videopreview vám nabídneme v sobotu!

Další novinky