Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Těsná porážka se Slováckem

Devatenáctka podlehla Slovácku 1:2

Sdílet

Sparťané na Strahově přivítali Slovácko. Hostům vyšel úvod zápasu, kdy se už v sedmé minutě ujali vedení zásluhou Švrčka. Náskok navýšil krátce před pauzou Šánek . Hráčům v rudých dresech se podařilo v druhém poločase pouze snížit díky Rynešovi. Sparta nakonec padla 1:2.
Devatenáctka nezahájila utkání nejlépe, protože již v sedmé minutě propálil Janáčka Švrček – 0:1.
Svěřenci trenéra Ericha Brabce byli zaskočeni a dlouhé minuty jim trvalo, než se dostali do tempa. Diváci v hledišti viděli minimum šancí na obou stranách. Sparťané se dostali pouze k několika střelám, ale všechny skončily daleko mimo.
V poslední minutě prvního poločasu se po kombinaci Slovácka objevil na hranici šestnáctky osamocený Šánek, který nedal brankáři Sparty šanci – 0:2.
Sparťanská lavička zareagovala změnou v ofenzivě. Místo Čejky nastoupil Sejk. Oživení přišlo během pár desítek vteřin. Sejk se ve vápně opřel do balonu, ale gólman Andres byl připraven. O pět minut později měl příležitost opět Sejk. Na úrovni penaltového puntíku se propracoval k hlavičce. Míč přeletěl Andrese, ale cestu za brankovou čáru zastavilo břevno.
Oproti první části byli sparťané aktivnější a Slovácko přitlačili na vlastní polovinu. V 58. minutě se skvěle protáhl po pravé straně Ryneš a vystřelil. Míč orazítkoval břevno. Snížení přišlo v 75. minutě. Šnajdr vyvezl míč po levé straně a v šestnáctce předložil Rynešovi. Ten nezaváhal a s přehledem uklidil do sítě – 1:2.
Dorostenci přidali a zvyšovali tlak. Posledních deset minut se hrálo jen před brankou Slovácka. Spousta rohů, závarů ve vápně, ale nic neskončilo gólem. Sparťané se nedočkali vytoužené branky a Slovácku podlehli 1:2.
V dalším zápase vyzve Sparta již ve středu Sigmu Olomouc na jejich půdě na hřišti v Řepčíně od 12:00.
AC Sparta Praha U19 – 1.FC Slovácko U19 1:2 (0:2)
Branky: 75. Ryneš – 7. Švrček, 26. Šánek. ŽK: Konopásek – Křižák. Rozhodčí: Kotalík – Trska, Hlaváček. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Janáček – Šnajdr, Alexandr, Štětina, Čejka (46. Sejk), Radimský, Konopásek, Šimáček, Hložek, Zuberu (74. Gabriel), Bláha (58. Ryneš).
Slovácko: Andres – Baran, Janík, Pernica, Leskovjan (86. Vincour), Švrček (75. Řehola), Polášek, Šánek, Jahoda, Vítek, Tomaštík (67. Křižák).

Další novinky