Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

První poločas se nám nevydařil

Trenér U19 Erich Brabec po porážce se Slováckem

Sdílet

Jeho tým se proti Slovácku trápil. Zvláště v první půli. Hráčům se nedařilo a na straně Sparty nestála ani trocha štěstí v několika příležitostech. Trenér Erich Brabec komentuje sobotní porážku U19 se Slováckem.
Jak jste viděl ze svého pohledu utkání proti Slovácku?
Viděli jsme dva úplně odlišné poločasy. Začátek jsme prospali a nepodařilo se nám to ve zbytku zápasu dohnat. Hráčům se první poločas vyloženě nevydařil, čehož Slovácko využilo. O přestávce jsme provedli taktické změny, změnili rozestavení, sáhli ke střídání, což naši hru zvedlo. S příchodem Ryneše dostala hra i kvalitu. Bohužel jsme nedokázali využít více příležitostí a dotáhnout zápas alespoň do penalt. Druhá domácí porážka v řadě, navíc nás mrzí, že jsme nedokázali potvrdit dobrý výkon z Příbrami.
Dokážete odhadnout příčinu zhoršeného výkonu?
Nekoncentrovanost. Hráči se nepřipravili psychicky. Brali to tak, že se Slovácko porazí samo, ale výsledkem je pravý opak.
Po přestávce nastoupil Václav Sejk. Povedlo se mu oživit hru?
Ano oživil, ale myslím, že až s příchodem Ryneše přišlo zlepšení. I přesto jsme nebyli v dobrém postavení v šestnáctce nebo při šancích ze stran a to nás stále tři body. Pokud chceme vítězit, tak budeme muset na těchto situacích zapracovat.
Obdrželi jste dvě branky. Jdou na vrub obraně?
Dostali jsme jednoduché branky, stejně jako proti Hradci, kdy jsme soupeři góly v podstatě darovali. Probereme si celé situace a videa a věřím, že se hráči ponaučí do dalšího zápasu.
Ve druhém zápase po sobě nastoupil za U19 Sharani Zuberu. Jak jste s jeho výkonem spokojený?
V minulém kole v Příbrami odehrál lepší utkání než proti Slovácku. Bylo to i vývojem zápasu. Slovácko se brzy ujalo vedení a následně bránilo v bloku, takže Sharani neměl tolik prostoru. Chyběli mi však náběhy a součinnost s druhým útočníkem.

Další novinky