Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

V Ostravě vítězství 1:0!

O třech bodech pro ACS rozhodl Tetteh

Sdílet

Sparta vstoupila do těžké série utkání po reprezentační pauze vítězně. Díky zodpovědné obraně a povedené trefa Benjamina Tetteha vezeme ze hřiště Baníku Ostrava vítězství 1:0.
Trenér Zdeněk Ščasný poslal do základní sestavy uzdraveného Costu a také Michala Sáčka, který nahradil vykartovaného Kangu.
Jako první zahrozili domácí. Fillo s míčem u autové čáry nějakých pětadvacet metrů od branky kopl do balónu a zkusil přelobovat Nitu. Ten měl ale situaci pod kontrolou, míč navíc přelétl i břevno.
Sparta poprvé zahrozila po dvaceti minutách a to prostřednictvím svého kapitána Josefa Šurala. Ten nejdřív hlavičkoval nad po centru Plavšiće. Vzápětí po Tettehově sprintu podél levé lajny a následném centru zakončil z první nohou, míč ale o zem poslal nad branku.
Další šanci měl Šural osm minut před přestávkou. Přízemní přihrávkou ho ve vápně našel Chipciu, kapitán si dvěma zasekávačkami udělal prostor a vypálil levou nohou. Jeho střelu ale zblokovali hned dva hráči soupeře a byl z toho jen roh.
Už první poločas byl tradičně bojovný, padlo několik žlutých karet, Diop po tvrdém zákroku na Stancia mohl vidět i druhou. Co se týče gólů, šlo se ale do kabin za stavu 0:0.
Druhý poločas začal v pomalém tempu a hra se hodně kouskovala. První zajímavá příležitost přišla v 56. minutě, kdy Baroše přihrál Hrubému a ten vypálil ze střední vzdálenosti. Florin Nita byl ovšem včas na zemi a střelu ke své pravé tyči vyrazil na roh.
První stoprocentní šanci Sparty měl Srdjan Plavšić. Po obrovské chybě stopera Šindeláře k němu propadl míč a šel sám na branku. Jenže své sólo a tutovou šanci zahodil, nechal jen vyniknout Laštůvku.
Prakticky vzápětí mohl jít naopak do vedení Baník. Baroš nasadil jesle Kayovi a mohl zakončit, jenže ještě přihrával Hrubému, který už z úhlu zakončit nedokázal.
Chvíli na to, když jsme kvůli ošetřování Frýdka hráli v deseti, ostře centroval Fleišman. Míč pak ve skluzu tečoval Radaković a div že z toho nebyl vlastní gól. Naštěstí míč ale skončil těsně vedle tyče.
Gólové radosti jsme se dočkali v 77 minutě. Domácí obrana se trestuhodně rozestoupila a za ni si na Frýdkovu přihrávku naběhl Tetteh. Ten své sólo zvládl, když Laštůvku překonal jemnou střelou na zadní tyč. 1:0 pro ACS!
Přesto, že rozhodčí Královec nastavil sedm minut, zápas už nic dalšího podstatného nepřinesl a na stadiónu ve Vítkovicích se tak radovali sparťanští fanoušci!
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha  0:1 (0:0)
Góly: 77. Tetteh  ŽK: Fillo, Diop, Pazdera, Šašinka O. – Šural, Tetteh, Frýdek, Vukadinović, Vácha Rozhodčí: Královec – Hájek, Flimmel Diváci: 14212
Sparta: Nita – Chipciu, Kaya, Radaković, Costa – Sáček (73. Vukadinović), Stanciu, Frýdek, Plavšić (81. Ćivić) – Šural, Tetteh (86. Golgol)
Baník: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo (88. Granečný), Jánoš (81. O. Šašinka), Hrubý, Holzer – Baroš (77. J. Šašinka), Diop

Další novinky