Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

Úvodní derby sezóny patří sparťankám

Sparta má sérii tří vyhraných derby v řadě

Sdílet

Úvodní derby sezóny patří sparťankám, když v úterý na tréninkovém hřišti v Edenu porazily slávistky 3:2. Sparta má nyní proti Slavii vítěznou sérii, v součtu s minulou sezónou totiž vyhrála už třetí derby v řadě.
První vážnější šanci utkání měla po vysunutí od Svitkové ve druhé minutě Szewieczková, Pižlová její pokus dokázala vyrazit. A tak v 18. minutě uděřila Sparta. Americká útočnice Burkenroad byla u míče dříve než domácí brankářka Votíková a ve skluzu ho usměrnila do sítě - 0:1.

Sparťanky tlačily své soupeřky i nadále, chybu stoperky Bartovičové potrestala ve 27. minutě Stašková, která postupovala z pravé strany na Votíkovou, situaci vzala na sebe a svou přesnou střelou zdvojnásobila vedení Sparty - 0:2.

Slávistky rychle odpověděly, snížení přišlo ve 31. minutě. Divišová přihrála Svitkové, ta ji nahrávku vrátila zpět a zkušená Divišová se už v zakončení nemýlila - 1:2. A za dalších pět minut bylo vyrovnáno, když se trefila Svitková - 2:2. Za tohoto stavu skončil první poločas.

Úvod druhé půle utkání rozhodl. Stašková v 50. minutě zatáhla balon dopředu po levé straně, následně se k zakončení dostala Strom, Votíková její pokus vyrazila. Pouze však k Lucii Martínkové - a ta už mířila přesně - 2:3.

Slavia se snažila vyrovnat, závar po rohovém kopu ale Sparta dokázala přečkat bez inkasovené branky. A šanci Svitkové zneškodnila brankářka Pižlová.

Poté musela domácí stoperka Pincová
zmařit slibně se rozvíjející útočnou akci Sparty, když podražením zastavila unikající Staškovou. Hlavní rozhodčí Šulcová její zákrok ocenila žlutou kartou - a jelikož to pro Pincovou byla již druhá žlutá v zápase, musela jít předčasně ze hřiště a Slavia dohrávala v oslabení.
Čtvrthodiny před koncem zápasu střelu Szewieczkové Pižlová vytěsnila mimo tři tyče. Na druhé straně poté měla dvě zakončení I. Martínková - zejména její hlavička zaváněla gólem. Zajimavá byla i střela střídající Bužkové na přední tyč, Votíková s námahou vytěsnila na roh. Ten zahrávala Strom a do zakončení se prodrala L. Martínková, ale její hlavička přesná nebyla.

Sparťanky se díky této výhře osamostatnily v čele ligové tabulky. Po čtyřech kolech mají plný počet 12 bodů. Nejbližší pronásledovatelé Slavia a Plzeň mají bodů děvět. Další kolo se hraje již v sobotu, Sparta na Strahově hostí od 15:00 Hradec Králové.
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:3

Branky: 31. Divišová, 36. Svitková - 18. Burkenroad, 27. Stašková, 50. L. Martínková

ŽK: 42. Kožárová, 47., 68. Pincová, 61. Svitková, 90.
Szewieczková - 23. Burkenroad, 33. I. Martínková, 59. Vyštejnová, 79. Odehnalová
ČK: 68. Pincová
Diváci: 300

Slavia: Votíková - Bartoňová (85. Dědinová), Bartovičová, Pincová, Sjoman - Divišová (77. Jarchovská), Svitková, Proffitt, Szewieczková, M. Dubcová (
46. Herndon) - Kožárová (84. Veselá)

Sparta: Pižlová - DeBree, Odehnalová, Vyštejnová - Nepokojová (70. Mikolajová), I. Martínková, Bertholdová, L. Martínková (93. Křivská), Strom - Burkenroad (80. Bužková), Stašková (87. Miller)

Další novinky