Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Vážím si tohoto výsledku

Přepis tiskové konference Zdeňka Ščasného

Sdílet

Zdeněk Ščasný dovedl Spartu z lvičky k dalšímu vítězství, tentokrát doma nad Slovanem Liberec. Po zápase na tiskové konferenci ale zdůrazňoval, že dočasný posun týmu na první místo v tabulce pro něj není zásadní.
Hráli jste systémem 3-5-2. Proč jste se tak rozhodl?
Měli jsme to v hlavě od začátku týdne. Zkoušeli jsme to v tréninku. Věděli jsme, jak hrají a chtěli jsme eliminovat jejich převahu ve středu hřiště a zároveň si zachovat dva útočníky.
Sparta je průběžně první v tabulce. Co na to říkáte?
Za prvé se ještě budou dohrávat další zápasy. Za druhé ano, padlo to v kabině, že to je velká motivace, mluvil o tom Šural. Ale spíš než první místo je důležité, že jsme potvrdili cenné a těžké vítězství z Baníku. Toho si vážím víc.
Byla to nejlepší Sparta za poslední dobu?
To si netroufnu hodnotit. První poločas byl výborný, to ano, ale každý zápas je jiný. Cenil jsem si třeba i odpracovaného duelu na Baníku. Tentokrát to bylo úplně jiné, věděli jsme, že doma musíme přidat i kvalitu. Druhá půle to vizuálně trochu kazí, kontrolovali jsme zápas, nikam jsme se nehnali. Přesto jsme si i po pauze vypracovali šance.
Stanciu znovu nastoupil ve středu hřiště. Jak se vám na této pozici zamlouvá?
Ve středu hrál velmi dobře, už na Baníku. V Ostravě dřel neskutečně pro celé mužstvo, dnes k tomu přidal i efektivitu. Je to výborné pro celý tým.
Věříte, že zůstanete po víkendu na prvním místě?
O tom vůbec nepřemýšlím. Ve fotbale je možné všechno, ale tohle neřeším. Hlavní je náš výkon, vítězství a také to, že se na čele vytvoří skupina tří týmů s výraznějším odstupem. To všem týmům nahoře dodá klid. Ale stejně to musíte potvrzovat každý týden.
Jak se vám líbil výkon stoperské dvojice?
Už na Baníku pracovali téměř bez chyby. Teď hráli také výborně. Kaya si to trochu pokazil tou poslední přihrávkou, po které Radaković dostal kartu a ještě jsme inkasovali. Ale jinak to byl bezchybný výkon, je vidět, že si začali věřit. Hlavně ať takhle pokračují dál.
Co Benjamin Tetteh?
Má před sebou ještě spoustu dalších zápasů, ve kterých se může zlepšovat. Hlavní je, aby se chtěl zlepšovat. Pro něj byl tenhle zápas důležitý, chytil se gólově. Snad bude pokračovat. Jen bych nechtěl zapomenout na to, že po zápase na Baníku, který byl hodně upracovaný, jsme se chtěli doma odvděčit divákům, potěšit je. Takže jim děkuju, že v takovém počtu přišli a že byli celý zápas skvělí.

TISKOVKA | Zdeněk Ščasný po zápase s Libercem

Další novinky