Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Tři body ze Zlína

Devatenáctka zvítězila ve Zlíně 2:1

Sdílet

Sparťané nastoupili v sobotu k utkání sedmého kola I. Celostátní ligy U19 proti FC Fastav Zlín. Proti Zlínu se musela devatenáctka obejít bez Dominika Šimáčka, který nemohl zasáhnout do souboje kvůli zranění. Svěřenci trenéra Ericha Brabce vedli již po prvním poločase o dvě branky. Zlín ve druhém poločase pouze snížil a Sparta zvítězila 2:1. Oba góly vstřelil Václav Bláha.
Devatenáctce se vydařil vstup do utkání, když ve 13. minutě otevřel skóre Bláha – 0:1.
Sparta pokračovala v aktivní hře a vytvořila si několik slibných příležitostí, které však nedokázala proměnit. Sparťané se radovali až v závěru prvního poločasu, kdy se ve 41. minutě prosadil opět Bláha – 0:2.
„Bláha tvrdě pracuje a byl odměněn dvěma brankami. I když proti Zlínu neproměnil velkou příležitost hned v první minutě, tak se nenechal rozhodit. V zápase toho strašně moc odpracoval a já jsem rád, že mu to tam padlo,“ zhodnotil výkon Bláhy trenér Brabec.
Hráči si o pauze opakovali, že nesmí polevit a pokračovat v koncentrovaném výkonu z prvních čtyřiceti pěti minut. „Myslím, že jsme odehráli velmi dobrý první poločas. Hráli jsme ve vysokém tempu. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit další branky, abychom domácím výrazněji odskočili. V kabině jsme si uvědomovali, že vedení nic neznamená,“ okomentoval první část trenér Erich Brabec.
Ve druhé půli nebyla Sparta tak dominantní jako v té první a Zlínu se podařilo v 74. minutě snížit z pokutového kopu. Střelcem byl Váňa – 1:2.
Domácí ucítili šanci a zatlačili hráče v rudých dresech do vlastní šestnáctky. Sparťané se i přes několik závarů ubránili a do Prahy si odváží tři body za výhru 2:1.
Na posledních dvacet minut nastoupil nováček Berin Alić (*2000). Bosenský středopolař přišel do Sparty z FK Sarajevo.
FC Fastav Zlín U19 – AC Sparta Praha U19 1:2 (0:2)
Branky: 74. Váňa (pen.) – 13. a 41. Bláha. ŽK: Šnajdr. Rozhodčí: Lakomý – Kulička, Vlk. Počet diváků: 100 diváků.
Zlín: Číž – Maršálek, Hellebrand, Šiška (46. Staněk), Váňa, Pafka, Gerža (75. Němeček), Strachoň, Kolář, Hrdlička, Cedidla.
Sparta: Janáček – Štětina, Hucek, Alexandr, Szewieczek, Konopásek, Radimský (80. Sejk), Šnajdr, Čejka (40. Hapal), Hložek, Bláha (69. Alić).

Další novinky