Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

V Plzni prohra 0:1

Na západě Čech jsme prohráli poprvé v ligovém ročníku

Sdílet

Šlágr desátého kola v Plzni nám radost nepřinesl. Bojovné utkání, které nenabídlo příliš fotbalové krásy, rozhodl šťastnou trefou domácí Roman Procházka.
Zdeněk Ščasný neudělal v základní sestavě žádnou změnu oproti vítěznému utkání s Libercem, Sparta opět hrála se třemi stopery. Mezi náhradníky nebyl nemocný Milan Heča, kterého nahradil David Bičík.
V první půli byli nebezpečnější domácí, i když víc než fotbal byl k vidění boj. V desáté minutě při rozehrávce trefil Kaya ležícího Chipcia a Krmenčík se mohl ve vápně dostat do zakončení. Radaković ale chybu svého parťáka napravil a skluzem odkopl míč.
Po čtvrthodině hry kopala Sparta roh, Tetteh po něm srazil gólman Kozáčik a následovala velká mela ve vápně Plzně. Situaci musel klidnit sudí i jeho asistenti, nakonec dostali Tetteh a Limberský žluté karty.
Jedinou vyloženou šanci prvního poločasu měli domácí a to ve 23. minutě. Krmenčík se sprintem z poloviny hřiště zbavil Frýdka a šel sám na Nitu. Jenže rumunský brankář vyběhl, rychle se dostal na zem a ránu domácího střelce vyrazil.
Chvíli na to zahrozila i Sparta. Plavšić zleva krásně centroval na Šurala, ten zakončil z první a pálil nad branku.
Hned z první akce druhého poločasu vystřelil Alex Chipciu, Kozáčik byl na jeho pokus připravený.
Na druhé straně vzápětí utíkal po pravé straně Michael Krmenčík, jeho střel z úhlu ale mířila mimo tři tyče.
Hezkou šanci jsme měli v padesáté třetí minutě, kdy Costa centroval a k hlavičce se cpal Tetteh. Na míč byl ale krátký.
Chvíli na to se hřiště zahalilo do kouře z dýmovnic domácích fans a právě v této chvíli Sparta znovu pohrozila. Domácí dali hodně prostoru Stanciovi, který pálil zpoza vápna vedle.
V 61. minutě už se Sparta dostala do vyložené příležitosti. Poté, co domácí ztratili na polovině Sparty míč, nabídl Stanciu míč Tetehovi do sóla. Útočník byl u balónu dřív než Kozáčik a přeloboval, bohužel jeho pokus mířil vedle tyče.
Osm minut na to zkusil ránu ze své oblíbené vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů volný Kanga, míč ve vzduchu zaplaval a těsně přelétl branku.
Bohužel čtvrt hodiny před koncem se domácí prosadili. Po rohu hlavičkoval Řezník, míč se dostal k Procházkovi a ten vypálil. Sice nepřesně, míč se ale odrazil od Radakoviće do naší sítě.
Chvíli na to se Sparta mohla radovat z vyrovnání, po přiťuknutí Tetteha zakončil Šural. Rozhodčí ale branku neuznal kvůli údajnému faulu našeho útočníka.
Sparta pak pochopitelně víc držela míč a hrálo se na polovině Viktorie. Velké šance nám ale chyběly.
Závěr zápasu se dohrával ve velkých emocích, ale bez šancí. Naopak v poslední minutě ještě dostal červenou kartu Nico Stanciu. Sparta tak poprvé v ligové sezóně prohrála a na svého soupeře teď v tabulce znovu ztrácí bod.
FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha    1:0 (0:0)
Góly: 77. Procházka  ŽK: Limberský, Hrošovský, Petržela – Tetteh, Šural, Kanga, Vácha, Costa, Stanciu  ČK: Stanciu  Rozhodčí: Julínek – Podaný, Kubr  Diváci: 11 489
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Procházka (90. Pernica), Hrošovský – Kopic (55. Petržela), Hořava, Kovařík – Krmenčík (86. Řezníček).
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya (87. Golgol), Costa, Plavšić (84. Pulkrab) – Stanciu, Frýdek (59. Vácha), Kanga – Tetteh, Šural.

Další novinky